Magyar zenei producerrel hirdeti új albumát az amerikai lemezkiadó

megjelenés:
2023-07-15 17:46:21

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 243

Kozma Kata a ‘STRUT’ album kiemelt producere

 

Kozma Kata I KNOW WHAT I WANT című dala kiemeltként szerepel az amerikai Universal Production Music albumán, az elsősorban a film- és TV iparnak szánt, ‘STRUT’ című poplemezen. Kozma Kata az első magyar producer, akit a kiadó kiemelt producerként hirdet egy albumán. A szerző-producer által készített új, elektro-industrial pop dal a szabad önkifejezést és identitást ünnepli. A producernek és a Universalnak ez már a második közös nemzetközi projektje.





 

I KNOW WHAT I WANT című dalával a producer-dalszerző Kozma Kata a Universal Production Music US ‘STRUT’ című albumának kiemelt zenei producere. A 'STRUT'-ot a Pride hónap tiszteletére állították össze  és a vogue/ballroom, bounce, dance, house, hiphop, és pop fúziójával teremt fesztivál hangulatot.

 

Kozma Kata részvétele a ‘STRUT’ projektben kifejezetten jelentős Magyarország LMBTQ+ közösséget célzó diszkriminatív törvényei miatt. A szerző dalával nem csak kiáll az LMBTQ+ közösségért és annak értékeiért, de egyben tiltakozik is hazája szélsőséges hozzáállása ellen.




 

“Nagyon büszke vagyok az I KNOW WHAT I WANT-ra, ami az identitásod teljes szabadságáról és az önkifejezést korlátozó falak ledöntéséről szól. Célom, hogy az emberek büszkén vállalhassák fel önmagukat, akár zenén, táncon, öltözködésen, vagy bármilyen eszközön keresztül. Inspirálni szeretnék mindenkit a szabad szeretetre, barátságra, szerelemre és életre, anélkül, hogy törődnének a "normákkal",  a szabályokkal, vagy a minket körülvevő félelemkeltő propagandával. Rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, hogy ezt az üzenetet globálisan megoszthatom, és, hogy a zeneipar egyik legnagyobb kiadója ebben támogat.” – mondta Kozma Kata, zenei producer.




 

A művész jelenleg több nemzetközi és magyar projekten is dolgozik, többek között társalapítója a project first.wave nevű, az EU által támogatott zenei programnak, melynek célja a nemek közötti egyenlőség kialakításának felgyorsítása a zeneiparban. Továbbá elindította saját fenntartható, kísérleti interdiszciplináris művészeti projektjét, a KZM Labs-et, valamint első és egyetlen női producerként vesz részt a Petőfi Nagylemez Programban Magyarországon.




 

Kozma Katát a külföldi sajtóban napjaink egyik legizgalmasabb szövegírójaként és énekes-dalszerzőjeként jellemzik. Kozma Artijus Junior Díjas producer, énekes-dalszerző, dalai számtalan díjat nyertek, illetve jelölést kaptak. Legutóbb a Szelíd című film főcímdalával a ‘All I Wanted’-al aratott sikert, ami első magyar filmként indulhatott  az amerikai Sundance Filmfesztiválon.




 

Kata zenéjének karakterét az urban/pop/electro/R&B stílusok, az őszinte, analitikus és szókimondó szövegek és az összetéveszthetetlen énekhang jellemzi. Művészként kiemelten fontosnak tartja a nők jogai, a nemek közötti egyenlőség és az LMBTQ+ ügy képviseletét mint számára alapvető értékeket.

 

I Know What I Want a Spotify-on

Porject first.wave

KZM Labs

 

 

Kozma Katáról

 

Kozma Kata zenei producer, énekes-dalszerző egyetemi tanulmányait a bostoni Berklee College of Music-on végezte jazz zongora-előadóművészet szakon és a világ 5 vezető fiatal női jazz zongoristája közé választották. A rangos koncertek mellett olyan Grammy díjas zenészekkel dolgozott együtt, mint George Duke, Terri Lyne Carrington, Lalah Hathaway, Paula Cole, Esperanza Spalding és Michael McDonald.

 

Legutóbbi sikere Flux Pavilionnal, a világhírű DJ-vel közös, You & I című slágere kétmillió lejátszásnál jár a Spotify-on. A dalt az Artisjus Junior Díjas Kozma Kata még egyetemi évei alatt írta az Egyesült Államokban.

 

A magyar zenei piacon megszokottól eltérően a fiatal magyar producer, énekes-dalszerző főként külföldi tehetségekkel dolgozik együtt, köztük olyan művészekkel, mint a Grammy-díjra jelölt Void Stryker, Dylan Fraser, Finn Askew, Laura White (X Factor), a lengyel The Voice nyertese Marta Gałuszewska, Tribbs, Monika Lewczuk, Lanberry vagy a 4Dreamers (Voice Kids Poland).

 

A könnyűzenei projektek mellett Kozma Kata produceri és szerzői munkái között szerepel az Emmy-díjra jelölt, amerikai A House Divided sorozat főcímzenéje, a Live Good, a FINA Úszó VB zenéje (We Are The Water), illetve több filmzene is, mint például az X – A Rendszerből Törölve című magyar mozifilm főcímzenéje (Evergreen). 





A Deezer zenelejátszón három dala is toplistás lett, a YouTube-on pedig összesen több, mint 15 millió megtekintése volt a magyar Children Of Distance pop/hip hop zenekarral közös szerzeményeinek.



 

További információ:


Instagram

Youtube

Web

Facebook

Spotify





Fotók: Kozma Kata hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i