Lemezének legszimbolikusabb darabját filmesítette meg Szlimmy

megjelenés:
2023-07-15 18:11:40

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 240

            

Egy hónapon belül két albumot is droppolt a Grosskidz fiatal trapkollektíva egyik jellegzetes hangja, Szlimmy. Május 25-én landolt a Steksszel közös ’Gorssboy’ korong, mely a pár héttel korábbi ’Arctáncoltatót’ követte. Utóbbi lemez újszerű hangzásával és a rapper vallomásos dalszövegeivel az önelfogadás rögös, de nagyon is kifizetődő útját mutatja be. Az LP-n helyet kapó „Tó” egészen kivételes jelentéssel bír, amihez ezúttal egy filmszerű videóklip debütál.




 

Miller David és gyuris featekkel, valamint Loki produceri munkájával érkezett az ’Arctáncoltató’, aminek utolsó két betűje éppen Szlimmy rendhagyó újdonságának címe. A „Tó” egy Frank Ocean inspirálta felvétel lett, aki főként egy befelé forduló, utalásokkal teli világot jelenít meg.

 

„A szám egy öngyilkosságról szól: a főszereplő egy régi ismerősével beszélget, nosztalgiázik, majd arra kéri őt, hogy kísérje el utoljára a tóhoz, ahova annyi szép emlék köti. A tóban feloldozásra talál és végez magával. Habár teljesen depresszív a történet, a lemez szempontjából mégis pozitív jelentést hordoz: metaforikusan ez a negatív/lehúzó én elhalálozása” – mesélte Szlimmy, aki úgy érzi, egy igazán komfortzónán kívüli dalt sikerült létrehoznia Lokival közösen.





 

Aki pedig rajong a filmszerű videóklipekért, azoknak jó hír, hogy a dalhoz készült egy zseniális kisfilm Virág Zsombor rendezővel és Tóth Zoltán operatőrrel. 

 

„Főszereplőnk a látszólag boldog párkapcsolata mellett is végzetes döntésre szánja el magát, érzékeltetve az abszurditását ennek a meg nem értett mentális betegségnek. A film hangulata ezáltal keserédes szájízt hagy maga után, ami a kezdetektől fogva koncepció volt” – mesélte Virág Zsombor, aki számára mindenképpen egy meghatározó élmény volt a forgatás tele felejthetetlen technikai megoldásokkal.





Fotók: Szlimmy és Loki hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i