Stopposok jelentkeztek Bródynál

megjelenés:
2023-07-18 03:28:11

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 231

Rengeteg rajongói levelet kapott annak idején Bródy János olyan hölgyektől, akik azt állítják, ők stoppoltak Földvár felé félúton. A legendás zenész azonban a Nekem a Balaton riportfilm forgatásán elárulta, valójában a dal nem egy megtörtént esetet mesél el. 


BRÓDY JÁNOS DALSZÖVEGEI ITT.

 

A Nekem a Balaton című riportfilmben a július 27-28-29-én Zamárdiban induló ZamJam fesztivál legendái mesélnek arról, mit jelent számukra a Balaton, milyen dalok születtek ezen a helyen. Megszólal a filmben Bródy János, Karácsony János, Szabó Attila a Csík Zenekarból, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc és Járai Márk, akik természetesen mind-mind feltűnnek majd a ZamJam színpadán is. Bródy felidézte egyik kedvenc balatoni emlékét, amely nélkül talán nem ismerhette volna meg őt az ország. 




 

„A zenei pályafutásom is valahol itt kezdődött, amikor 1963 nyarán a balatongyöröki mólón megismerkedtem Koncz Zsuzsival, aki meglátogatta egy barátnőjét, akivel én egy üdülőben nyaraltam akkor. Ő már túl volt a Ki mit tud?-on, a helyi fiatalság, felismerve őt, kérte, hogy adjon elő valamit. Mondta, hogy kíséret nélkül ő nem tud. Akkor én már egy gitárral szaladgáltam ott, egy középiskolás, lelkes zeneimádóként, jelezvén, hogy tudok egy-két akkordot. A nagyfiúk odaküldtek, hogy itt van ez a kis srác, kísérd le Zsuzsit. Meg kellett beszélnünk, hogy milyen dalt játszunk, ez volt az első közös fellépésünk, és megmaradt a barátság” – kezdte Bródy. 

 

„Ő volt az, aki sokkal később, amikor az Illés zenekarban gitáros válság tört ki, akkor beajánlott engem, és csodák csodájára felvettek. Így indultam el tulajdonképpen, még teljesen tinédzser koromban, még az érettségi előtt” – idézte fel pályája kezdetét a zenész, aki azt is elárulta, a balatongyöröki mólón ebből az alkalomból az önkormányzat szeretne egy emléktáblát elhelyezni. Bródy legendás, Balatonhoz kapcsolódó slágeréről is mesélt. 

 

„Az a dal, ami a Földvár felé félúton címet viselni, csak egy furcsa, kora őszi fantázia-álom volt. Természetesen benne volt, hogy nagyon sokat jártunk a Balatonra, Földvár felé. Akkoriban nagyon sok fiatal stoppolt még, és előfordult, hogy elvittünk valakit a koncertre. De valóban arról szólt a dal, hogy találkozom a régi emlékeimmel” – árulta el Bródy. Ennek ellenére, sokan magukra ismertek a dalszövegben. „Egy lánytól kaptam egy levelet, amiben azt írta, annyira hálás és meghatódott, hogy ilyen szépen emlékszem arra, ami köztünk történt. Csak arra tudtam gondolni, hogy ő is ugyanazt álmodta, amit én ebben a dalban. Azóta többen jelentkeztek már, hogy ők álltak ott a Balatonon” – mesélte nevetve a zenész. 


A VIDEÓ ITT TALÁLHATÓ.

 

A ZamJam a Balaton egyik legszínesebb eseménye, amely a fő helyszín, a vízparti MOL Színpad mellett városszerte számos helyszínen zajlik.


Fotó: Bródy János hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i