70.000 látogatónál és félidőnél jár a 32. Művészetek Völgye Fesztivál

megjelenés:
2023-07-26 08:49:44

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 206

Még nem késő elindulni a Művészetek Völgyébe Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre, hogy részt vehessük az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján, ahol hajnalig tart a táncház, a reggel jógával indul, a nagyszínpadon pedig még olyan előadókra tombolhatunk, mint Csík-Presser-Karácsony közös produkciója, a Carson Coma, a Blahalouisiana, a Punnany Massif, a Bagossy Brothers Company, a fesztivált pedig a Quimby zenekar koncertje zárja július 30-án. 





Erősen indult a Művészetek Völgye Fesztivál, ahol több helyszínre is kikerülhetett a megtelt tábla: megtelt a nézőtér Zorán csillagfényes koncertjén a Cirque du Tókertben, a Bohemian Betyars, az Elefánt és a 30Y a Panoráma Színpadon, a Besh O Drom a Világzene Udvarban, valamint a Színház Színpad, az új Színház Színpad Templom és a Momentán Udvar előadásai is rendre teltház előtt futnak, ahogy a Póka Udvar és a Petőfi Udvar koncertjei és a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalmi programjai is. 



 

 A közönség bevette a fesztivál új tereit is: a taliándörgödi Lőtéren a koncertek mellett a nappali workshopok is népszerűek, a látogatók élvezik az új helyre költözött Harcsa Veronika Udvar természetközeli nyugalmát vagy éppen a Völgy legapróbb helyszínének számító MókusKert Udvar lélekhez szóló előadásait. A napsütés elől jó védelmet biztosítanak a patakpart fái, a parton sétálgatva pedig a kézművesek szívvel-lélekkel készült portékáit is felfedezhetjük. Az első öt napban 70 ezer ember látogatott el a Művészetek Völgyébe. 





A következő öt napban sincs megállás: a Panoráma Színpadon köszönthetjük a Csík-Presser Karácsony a Dal a miénk 2.0 – Új dalokkal újratöltve előadást, a Margaret Islandet, a Belgát, az idén 20 éves Punnany Massif különleges Völgy Special koncerttel érkezik, fellép még a Lóci játszik, a Carson Coma, a fesztivál félidei videójában is szereplő Blahalouisiana, az Irie Maffia, a Budapest Bár, a 10. születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company és három év után ismét a nagyszínpadon bulizhatunk a Quimby koncertjére is. 




A Cirque du Tókertben többek közt még olyan produkciókat élvezhet a közönség, mint a Danubia Zenekar vagy az Állami Operaház koncertje, Dés László Így öten! c. előadása, de itt nézhetjük meg Kiss V. Balázs illuzionista és a Duda Éva Társulat műsorát is.





A Lőtérről mától indul a Közlekedési Múzeum Ikarus 311-es retró Zenélő Busza, amelyen Bérczesi Robi, a Punnany Massif, a Carson Coma, a Platon Karataev és a Bagossy Brothers Company is muzsikál majd, miközben a busz körbe gurul a fesztiválon. A Lőtéren lép fel majd az osztrák Cari Cari is, itt adja utolsó koncertjét a Middlemist Red és itt játszik a holland Slagwerk den Haag is, akik a fesztiválon gyűjtött szemét segítségével fognak zenélni. A Magyar Jazz Szövetség Udvarában pedig kedden kezdődik a Magyar Jazz Ünnep is, ahol a koncertek mellett a műfajról is tanulhatunk. 




A gyerekeknek szól majd a VEB2023 projekt keretein belül megvalósuló Szörnyek és sellők zenés mesedarab, amelyet a balatoni strandok után most Kapolcson is bemutatnak. Szintén a legkisebbeket várják az idén indult és már most sokak kedvencévé vált Családi Kultúrtérbe is, ahogy a Kaláka Versudvarba is. 

A Művészetek Zöldjében kicsik és nagyok játékos módon tanulhatnak a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról. A fesztivál a környezettudatos szemléletmódot a gyakorlatba is átemelve arra bátorít mindenkit, hogy autó helyett közlekedjen a Völgy falvak között Csigabusszal, amely a környező településekkel is összeköti a fesztivált Veszprémtől Tapolcáig. A vonattal érkezőknek jó hír, hogy a Művészetek Völgyére is érvényes a Veszprém-Balaton 2023 EKF rendezvénysorozatra szóló kedvezmény, azaz 2023 Ft-ért válthatnak a látogatók vonatjegyet a Völgybe.

 

A fesztivál teljes programja elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon, valamint a Művészetek Völgye Fesztivál mobilapplikációban is. 

 

 Fotók: Művészetek Völgye hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i