Tizedik jubileumi Alba Regia Feszt

megjelenés:
2023-07-27 11:59:03

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 167

Idén 10 éves évfordulóját ünnepli a korábbi hagyományokat újraélesztő jazz fesztivál. Ezen a nyáron augusztus 4-6 között csendülnek fel az improvizatív dallamok Székesfehérvár szívében.





Augusztus első hétvégéjén három napra ismét az igényes hazai zene fellegvárává válik a királyok városa. Az ingyenes koncertek mellett a korábbi évekhez hasonlóan idén is gasztronómiai élményekkel, finom ételekkel, termelői borokkal és kézműves sörökkel várják mindazokat, akik nem csak a jó zenére éhesek. 


A nemes hagyományhoz méltóan a színvonalas koncertek sorát péntek este hatkor a Blues MD, azaz Szebényi Dani és Mike Gotthard gitárvirtuóz lenyűgöző duója indítja; őket olyan további nagyszerű zenészek követnek, mint az Urbán Orsi Group, Loop Doctors Varga Gergely és Gesztesi Sandra közreműködésével.






Az első nap erős kezdése után a második nap is remek zenei programokat kínál a fesztiválra látogatóknak: a Law Dogs, utánuk a Pluto/Oláh Kálmán/ Balázs Elemér Trio: Barokk című projektjével, a klasszikus és a jazz zene fúziójának újító megközelítésével varázsolja el a hallgatókat.





A második napot az ország egyik legnépszerűbb jazzénekesnője, a montreux-i jazz énekverseny győztese, Szőke Nikoletta és új formációja a Jazzplosion – nevéhez híven – kirobbanóan friss hanggal zárja. Vasárnap a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszék tanárai is fellépnek többek közt: Mits Jazz Band (Mits Gergővel, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetőjével). Az OrganStation jazz trió és a Vörös Tamás Project zárja a háromnapos fesztivált.





„Az Alba Regia Feszt mindamellett, hogy a város jó hírét növeli és turizmusára is kedvezően hat, fórumot biztosít a magas szintű magyar zenészek és fiatal tehetségek számára. Hiszünk abban, hogy az igényes zene is lehet szórakoztató és befogadható.” - foglalja össze a fesztivál küldetését Mits Gergő, az esemény egyik főszervezője, Artisjus-díjas zenész, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője. 


Az 1967-ben alapított fesztivált Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik.


Alba Regia Feszt

2023. augusztus 4,5,6

SZABADTÉRI SZÍNPAD 

Székesfehérvár, 8000 Bartók Béla tér


A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatóak. Előzetes regisztráció nincs.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.


Facebook itt.

 

 Fotók: az előadók és a rendezvény hivatalos fotói

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i