Az Európai Parlament szavazott a mesterséges intelligenciát érintő törvényekről

megjelenés:
2023-08-09 11:50:20

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 204

Az Európai Parlament megszavazta az EU mesterséges intelligenciát érintő törvényét és meghatározta a zenei jogok megsértése elleni szabályozást.

 

 

  1. Az Európai Parlament állásfoglalást adott ki az EU mesterséges intelligenciával kapcsolatos törvényéről, amely fontos kérdésekben határoz meg új szabályokat, például a szerzői jogokkal védett alkotások, például a zene, felhasználását és átláthatósági szabványokat a Generative AI szolgáltatásokhoz.
  2. Az EU jogszabályai a világszínvonalon dolgoznak, és sok más ország is gondolkodik saját mesterséges intelligenciával kapcsolatos törvényén a generatív mesterséges intelligencia, a szerzői jogok megsértése és az online művészi alkotások kérdéseinek megoldása érdekében.
  3. Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a Tanács most a háromoldalú tárgyalások során igyekeznek megerősíteni a még hátralévő létfontosságú célokat az AI-törvény véglegesítése érdekében.
  4. Az ICMP főigazgatója, John Phelan szerint a zeneipar már régóta használja a mesterséges intelligenciát, például a lejátszási listák személyre szabása, keresőeszközök fejlesztése, vagy illegális zenehasználat megakadályozása céljából.
  5. Phelan hangsúlyozza, hogy elfogadhatatlan a dalszerzői és zeneszerzői jogok megsértése, és az iparág már dolgozik azon, hogy orvosolja a mesterséges intelligenciával visszaélő cégek okozta károkat.
  6. Az Európai Parlament szavazásával támogatja a zenei ipar nézeteit, az új EU-szabályok pedig különös figyelmet fognak szentelni a szellemi tulajdonjogokra, a mesterséges intelligencia címkézésének szabványaira, és átláthatósági kötelezettségeket határoznak meg az AI-cégek számára.
  7. Phelan sürgeti az EU-t, hogy a végleges tárgyalásokon lépjen fel határozottan, és dolgozzon ki egy kiváló minőségű törvényt, amely elősegíti a mesterséges intelligencia fejlődését, megfelelő szankciókat szab meg a jogsértésekre, és elismeri a szerzői jogokat.

 


 



Az ICMP a zenei kiadói ágazat globális képviselője, többek között Indián keresztül, és 76 nemzeti kereskedelmi szövetség tagja 6 kontinensen. A szervezet a világ kereskedelmi forgalomba hozott zenéinek 90%-át képviseli, több mint 100 millió zeneszámot és 5000 műfajt felölelve. 2022-ben az iparág körülbelül 13,5 milliárd dollár bevételt termelt.


Az ICMP weboldala itt.

 

A Zeneszöveg.hu tagja a Magyar Zeneműkiadók Szövetségén keresztül az ICMP-nek. A tagság a nagy kiadók mellett Indiára és 76 nemzeti kereskedelmi szövetségre terjed ki 6 kontinensen. 

 

2022-ben a zeneipar körülbelül 13,5 milliárd dollár bevételt termel. Tagjaink azok, akik a világ zenéjét milliárdos közönséghez juttatják el – beleértve a digitális (több mint 3000 audio- és videostreaming szolgáltatást, NFT-ket, Metaverse-t, alkalmazásokat stb.) – keresztül. 

 

Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a Tanács most a háromoldalú tárgyalások során igyekszenek a még nyitott, létfontosságú célokat megerősíteni az AI-törvény véglegesítése érdekében. A Parlament támogatja a zeneipar nézeteit, és az új EU-szabályok kiemelt figyelmet szentelnek a szellemi tulajdonjogokra, meghatározzák a mesterséges intelligencia címkézésének szabályait, és átláthatósági kötelezettségeket írnak elő az AI-cégek számára.

 

John Phelan arra szólítja fel az EU-t, hogy a végleges tárgyalásokon járjon el határozottan, és hozzon létre egy magas színvonalú törvényt, amely elősegíti a mesterséges intelligencia fejlődését, szigorú szankciókat határoz meg a jogsértésekre, és elismeri a szerzői jogokat.




 

Fotók: icmpmusic.com

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i