Magyar ATOM koncert a Muzikumban 09.21.

megjelenés:
2013-09-18 18:45:11

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1073


Nyerj jegyet a koncertre!

Csatlakozz az eseményhez!




A Muzikum Blues Session-koncertsorozatának második estjén, szeptember 21-én, színpadon a MAGYAR ATOM „szabadidő-zenekar”.

Jövőre lesz 20 éve annak, hogy az akkori HOBO BLUES BAND hangszeresei létrehozták ezt az együttest. TÁTRAI TIBOR gitáros SOLTI JÁNOS dobossal, TÓTH JÁNOS RUDOLF énekes–gitárossal és ZSOLDOS TAMÁS basszusgitárossal szövetkezett arra, hogy blues és rythm&blues örökzöldeket adjon elő a színpadokon. Amikor később JAMIE WINCHESTER énekes–gitáros a TÁTRAI BAND tagja lett, egyben a Magyar Atomhoz is csatlakozott.

Hogy miért ez a név? Úgy volt, egyszerűen Jimi Hendrix Emlékzenekarként fog működni a társaság. Ám amikor kiderült, hogy már a második koncertről hangzó anyag készülhet, s ezt a Paksi Atomerőmű Rt. támogatja, új, szintén hosszú nevet ötlöttek ki a zenészek. A Blues Brothers időközben valahogyan lekopott, így maradt az amúgy igen hatásos Magyar Atom elnevezés.

Szabadidő-zenekarról van szó, ahogyan a tagok mondják. Azaz akkor lépnek színpadra, ha az amúgy igen elfoglalt zenészek mindegyike ráér. Mivel kényszer és felelősség nélkül muzsikálnak, minden egyes előadás felszabadult. A zenészek hangulata a közönségre is átragad, így mindenkinek felhőtlen élményt adnak a koncertek.

A műsor nagy részét JIMI HENDRIX szerzeményei teszik ki, de a repertoárban megtalálható J. J. CALE, BUDDY MILES, OTIS REDDING és TÁTRAI TIBOR egy-egy dala is.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i