Folytatódik a Hajógyár és a STRAND nagysikerű Legendák sorozata

megjelenés:
2023-08-18 12:12:19

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 277

LGT, Kovács Kati, a Pál Utcai Fiúk, valamint az Aurevoir., a Blahalouisiana, Pénzes Máté és a Zseb – a magyar popzene legnagyobb ikonjainak és a hazai könnyűzenei élet fiatal tehetségeinek találkozását teszi idén is lehetővé a Hajógyár és a STRAND közös Legendák sorozata. A produkció keretében az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereit népszerű fiatal zenészek és énekesek szólaltatják meg, és a sorozatban összesen 4 dal születik újjá – a korábban már bemutatott STRAND-Allstars, Miénk ez a cirkusz című LGT feldolgozásán túl a fesztivál indulásáig a Hajógyár összesen 3 másik dalt tesz közzé a saját felületein, és a régi-új számok a STRANDon élőben is felcsendülnek majd. Az izgalmas, új zenei tartalmak közül elsőként a Pál Utcai Fiúk Legelő című számát az Aurevoir. és Leskovics Gábor (Lecsó) közös előadásában, majd az LGT és Kovács Kati Szólj rám, ha hangosan énekelek című dalát a Blahalouisiana és Kovács Kati tolmácsolásában ismerheti meg a nagyközönség.




Élő legendák és fiatal tehetségek találkozását, valamint új, izgalmas zenei csemegék születését teszi lehetővé a Hajógyár és a STRAND Fesztivál tavaly indult közös produkciója, a Legendák sorozat. A magyar popzene történetének legnagyobb ikonjait és a fiatal tehetségeket összehozó, nagyszabású produkció első eleme az LGT 1992-es szerzeménye, a Miénk ez a cirkusz! augusztus 10-én debütált az online térben. A korszerű új feldolgozás a STRAND Fesztivál minden jelentős fellépőjét megmozgatta, aminek köszönhetően a Margaret Island, Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), a Valmar és Karácsony János ’James’ először szerepeltek közös videoklipben.




A Hajógyár online felületeit a STRAND Allstars dal debütálását követően is érdemes nyomon követni, hiszen a fesztivál indulásáig 3 további új, különleges felvétel kerül majd ki ezekre. Az újjászülető zeneszámok a STRAND idei központi tematikájához, a cirkuszhoz kapcsolódnak, így a klipek mindegyikét a Fővárosi Nagycirkusz látványos tereiben rögzítettek.





A 2023-as Legendák produkció keretein belül az idén 40 éves Pál Utcai Fiúk Legelő című számát az Aurevoir. öltöztette új köntösbe. Az izgalmas új zenei találkozás eredményét augusztus 14-én a Hajógyár felületein ismerhette meg a nagyközönség.


„Idén már másodjára vágtunk bele a Legendák projektbe, ami az egyik kedvencünk lett. A fesztiválszezon végét idén is erősre kanyarítjuk a négy zseniális párosítás közös zenéjével. Fél év munkájának avatjuk le a gyümölcsét, boldogok vagyunk, hogy megnyertük ezeket az előadókat” – mondta a projekt kapcsán Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója.


A Legendák sorozatban további két dalpremier várható: a Blahalouisiana Kovács Katival együtt lépett a cirkusz porondjára, és a közös munka eredményeképpen a „Szólj rám, ha hangosan énekelek” című örökzöld egy új verzióját ismerheti majd meg a nagyközönség, míg Pénzes Máté zenekari formációja, a Pénzes Máté és a Zseb Presser Gábor „Miénk itt a tér” című slágerét értelmezi újra.




Az elkészült zeneszámokat és a hozzájuk forgatott pazar látványvilágú klipszerű live act videókat augusztus 14-én, 18-án és 21-én a Hajógyár YouTube-csatornáján és DEBÜT rovatában láthatja és hallhatja először a nagyközönség, és a zenei anyag néhány nappal később a platform Spotify-csatornájára is felkerül. A Legendák sorozatnak köszönhető zeneszámok exkluzív, közös koncert keretében szólalnak majd meg a feldolgozások a STRANDon is – az izgalmas koncertélményért tehát mindenképpen érdemes Zamárdiba ellátogatni.



A Balaton déli partját megcélzó fesztiválozók számára nem csak a Legendák projekt tartogat szuper lehetőségeket: a Hajógyár a STRAND-on saját helyszínnel, a Petőfi Színpaddal várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat, ahol többek közt olyan előadók gondoskodnak majd a frenetikus hangulatról, mint Sisi, a Platon Karataev vagy az Abigél. A színpad teljes zenei programja a Hajógyár Facebook- és Instagram-oldalán napi bontásban is elérhető.


Dalpremierek időzítése

Augusztus 14.: Aurevoir. + Pál Utcai Fiúk (Lecsó): Legelő

Augusztus 18.: Blahalouisiana + Kovács Kati: Szólj rám, ha hangosan énekelek

Augusztus 21.: Pénzes Máté és a Zseb + LGT: Miénk itt a tér


A dalpremier helye

A Hajógyár Youtube-csatornája



Fotók: Hajógyár



Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i