Itt a FreshFabrik legújabb klippje, ütős lett!

megjelenés:
2013-10-08 15:42:27

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1060



Az idén 20 éves FreshFabrik zenekar igazán eseménydús nyarat tudhat a háta mögött. Születésnapi turné A38-as nyitóbulival, Pityesz nagy visszatérése a zenekarba, hatalmas Zöld Pardon koncert és videoklip premier s még nincs vége az évnek... :)
Az új Higher & Higher című új klip jól mutatja, hogy a kerek évforduló szárnyakat adott a zenekarnak.

"A nyári, felettébb jó hangulatú próbák alatt már előkerültek régi és új témák is. Ezt a számot alapvetően Levente hozta, a zenei alapokat már Pityesz érkezése előtt felvettük és amikor becsatlakozott újabb és újabb ötletek merültek fel. Nagyon inspirálóan hatottunk egymásra és sok verzió is született, amiből lehetett szépen válogatni is. A szöveget alapvetően Pityesz hozta. Gyakorlatilag a konkrét keverésen kívül a felvételektől a videoklipig mindent magunk csináltunk Leventével. Az, hogy producerként, operatőrként, vágóként is helyt kell álljak, nagyobb terhet ró rám, de ha ilyen lesz a végeredmény, amivel 99 százalékban meg vagyunk elégedve, akkor megéri. Régi álmunk vált valóra, amikor Moldvai Márkkal dolgozhattunk, nagyon szerettük volna kipróbálni a közös munkát. Schram Dávidon kívül talán ő az egyetlen magyar producer-hangmérnök, akire minden félelem nélkül bíztuk rá a keverést. Teljesen egyedi stílus született. Az ő innovatív és progresszív hozzáállása kellett ahhoz, hogy újra kedvünk legyen elővenni a keményebb témákat.Tisztában voltunk azzal, hogy amennyiben a futószalagon legyártott, egyébként profi metál zenekar hangzást választjuk, mint nagyon sok mostani csapat, aki egyébként annak idején a FreshFabrik hangzást tartotta etalonnak, akkor mi ezzel visszafelé indulunk és a szürkeségbe süllyedünk. Ma már nem elég az szerintem, ha bevonulok egy stúdióba, ahol pontosan tudom, hogy megkapom ugyanazt a BigMac-et, amit az összes többi zenekar és hiába vannak egyéni ötleteim, az egyébként szakmailag ok hangzás beledöngöl a szürke masszába és ugyanúgy szólok, mint az összes többi banda. Érdemesebb bátran kísérletezni és új utakat felfedezni, ha még egyáltalán vannak.
" - nyilatkozta Oláh Szabolcs a zenekar egyik énekese és gitárosa.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i