Bereményi Géza és Másik János koncertje Cseh Tamás dalaival

megjelenés:
2023-09-04 17:13:45

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 239

Cseh Tamás dalai azt a világot idézik, ahol félszavakból is értjük egymást, lehunyt szemmel élvezzük az életet, és kinevetjük a halált. A 80 éve született Cseh Tamás alkotótársai, Bereményi Géza és Másik János egy igazán különleges műsorral állnak színpadra.


CSEH TAMÁS DALSZÖVEGEI ITT.


Az esten elhangzanak dalok a Levél nővéremnek lemezekről, sok más szerzeménnyel egyetemben. Megannyi történet, gondolat, emlékkép idéződik fel a színpadon. A vérbeli muzsikus Másik Jánosé az ének és a zene – olykor zongora, gitár vagy bandoleon –, míg Bereményi Géza a reflektorfényben is író, aki sorait most nem papírra, hanem a közönségre veti. Betekintést nyerhetünk Bereményi gyerekkorába, fiatalságába a már megjelent (Magyar Copperfield) és most készülő önéletrajzi regényének részleteivel.


Facebook-esemény itt.

 

A szerzőpáros szavaival ajánlva az előadást: „A regényrészletek és dalok fogaskerekekként lendítik egymást tovább és tovább a lélek száguldó országútján, amíg véget nem ér az egész műsor.” Amelynek címe – Háború van – az 1994-es Levél nővéremnek 2. album egyik dalából ered: „csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szememre: háború van csillagok, a háború tart, szóljatok rá, hogy megálljon még a végén bűnös leszek.”




Fotó: Magyar Zene Háza

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i