Jerabek LX/XL – Jerabek Csaba a BTK-tól F.O. Systemen át napjainkig

megjelenés:
2023-09-12 04:23:58

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 264

Jerabek Csaba basszusgitáros-zeneszerző-szövegíró negyvenéves zenei pályafutását eleveníti fel december 2-án, az A38 Hajón. A kultikus F.O. System társalapítója az LX/XL névre keresztelt jubileumi koncerten idézi meg karrierje főbb állomásait az F.O. Systemtől a MASK-on át a friss szerzeményekig. 


F.O.SYSTEM DALSZÖVEGEK ITT.


Ezen az estén Jerabek Csaba egy színpadra hívja négy évtizedes zenei életútjáról pályatársait, megállva annak fontosabb állomásainál. Fellép a 80-as évek kultikus dark wave ikonja az F.O. System (Mátyás Attila, Földi Tomi, Geletey György, Jerabek Csaba), a 90-es évek post-dark rock zenekara MASK, valamint a 80-as évek elejének kísérletező punk wave formációja, a BTK is Szendrey ’Szasza’ Zsolt közreműködésével.  Ha ez még nem lenne elég, meglepetésként elhangzik pár, még nem publikált, friss zenei Jerabek-kísérlet is. 




Jerabek Csaba audio-vizuális alkotó, társalapítója, basszusgitárosa, társ-zeneszerzője és meghatározó tagja az 1986-ban alakult F.O. System (Fuck Off System) együttesnek, a magyar dark wave zene mára már megkerülhetetlen monolitjának, amely az 80-as évek undergroundzenei életének egyik legnépszerűbb zenekara volt. A csapatot erőteljes, kissé komor, pszichedelikus hangulatú zenéje és egyedi dalszövegei révén mind a mai napig nagy érdeklődés övezi.  Bár nevével azonos című albumuk megjelenését követően 1991-ben feloszlott, de 2006 óta egy-egy különleges koncert erejéig újra láthatjuk őket a színpadon, tavaly óta pedig ismét egyre aktívabb szereplői a hazai alternatív szcénának. 2023 januárjában teltházas koncertet adtak az Akvárium Klub NagyHalljában, melyet a Dürer Kert Nagyterem nyitókoncertje, majd egy Campus fesztiválos fellépés követett. 


Jerabek Csaba az F.O. System feloszlása után, 1991-ben zenésztársaival (Gabrieli Richárd, Geletey György, Lakatos György) megalapította a MASK együttest, mellyel 1996-ig tartó aktív korszakuk alatt két stúdióalbumot jelentetett meg a MASK (1993) és Őrültek háza (1995) címmel.


A kezdet kezdetén pedig ott volt a BTK 1982 és 1985 között, amelynek korábban kiadatlan dalait végül 2020-ban stúdiófelvételen rögzítette zenésztársaival (Molnár Lujó, Vörös Zoli, Libertényi Péter, Vörös Attila, Tamási Antal) és jelentetett meg a korszak rajonói számára CD, kazetta és vinyl formátumban. 


Most mindezeken a fontos állomásokon haladhatunk majd végig december 2-án a Jerabek LX/XL koncerten az A38 Hajón. Jegyek szeptember 12-től kapható a www.livenation.hu oldalon.

Jegylink: https://www.livenation.hu/show/1438601/

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/974693290252611 

F.O.System album - https://youtu.be/prixuPGujhQ?si=5CH1dJ4DaKWhEUnx

Mask album - https://www.youtube.com/watch?v=Y-hf643JYYQ

BTK album - https://www.youtube.com/watch?v=WV4oemaA6E0&t=1179s

 

Fotó: F.O.System hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i