Itt a Kincugi, Dzsúdló harmadik nagylemeze

megjelenés:
2023-09-13 19:42:42

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 394

„A karakterem erősebb, mint valaha” – Itt a KINCUGI, Dzsúdló harmadik nagylemeze

 

KINCUGI címmel jelent meg Dzsúdló harmadik stúdióalbuma. A tizenöt számot tartalmazó lemez címe egy japán kifejezés: azt a porcelánjavítási eljárást jelöli, amely során a törött darabokat arannyal illesztik egymáshoz, így a repedések nyoma jól látható, a tárgy mégis újra használható, s értékesebb, mint valaha. Ez a gondolatkör ad keretet az albumnak, amelynek szövegeiben a veszteség, a gyász, a mentális problémák is megjelennek. 

 

DZSÚDLÓ DALSZÖVEGEK ITT.

 

„Ebben vagyok – mondja Juhász Márton, azaz Dzsúdló a Kincugi hangulatáról. – Ezek a dalok komorabb képet festenek így együtt, mint az eddigiek. Most már teljesen végig tudom hallgatni a kész anyagot, pont a leadáskor volt egy ráeszmélésem, hogy ez nem egy mosolygósan tapsikolós lemez lett. Inkább látlelet arról, amiben vagyok, és van rajta csomó minden, amit már korábban meg akartam csinálni, de valahogy csak most jött ki a lépés.”

 

A Kincugi mind zeneileg, mind szövegileg jóval kísérletezőbb, mint az eddigi nagylemezek: az összetéveszthetetlen Dzsúdló-hangzásba olykor a ’90-es évek hangulatát idéző rave, máskor meg drum and bass vegyül. Súlyos basszusok, ’80-as évek szintik és dobok – az eredmény mégis egységes. A szálak ismét Tembo kezében futnak össze, az énekfelvétel Horváth Attila (Atish) és Karakai Máte (SuperSize Recording/ASHSOUND), a stem mix és master Horváth Attila (Atish) munkája. „A vibe, a hangom, a karakterem pedig erősebb, mint valaha” – teszi hozzá Dzsúdló.





 

A korábbi kislemezek (a Függő/Rosszlány, amelynek klipje 1,2 milliós megtekintésnél tart YouTube-on, illetve a posztapokaliptikus-animációs Keringő) kapcsán ismerős Lancia és a bukósisak szimbolikája, valamint a Sparhelt Animation vizuáljai kísérik a Kincugit, amelyet a rajongók a kommentek alapján Dzsúdló eddigi legerősebb, legkiforrottabb lemezének tartanak.

 

Jó hír az audiofileknek, hogy a Kincugi az Apple Music felületén Dolby Atmosban is elérhető.





Fotók: Dzsúdló

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i