Szenvedélyes Petőfivé vált Ember Márk

megjelenés:
2023-09-17 12:35:15

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 247

Nagy érdeklődés előzi meg a Petőfi Sándor x Szendrey Júlia kapcsolatát színpadra állító, formájában, műfajában és zenei világában is sokat ígérő szabadakarat >>>> című koncertszínházi előadást. Az októberben, csupán néhány előadásra színpadra kerülő darabhoz megérkezett az első klip, amiből kiderül: Ember Márk lánglelkű Petőfiként milyen szenvedéllyel éli meg a szerelmet. 

 

Végre ízelítőt kaphatunk az október 21-22-re beharangozott szabadakarat >>>> című előadás világából, egy frissen napvilágot látott klip formájában. „A klip a darab alaphangulatát, Petőfi x Szendrey felfokozott érzelemvilágát, Petőfi szenvedélyes szerelmét adja vissza, Ember Márk rendkívül szuggesztív jelenlétével és előadásában” – meséli Illés Gabriella, a TulipánTündér vezetője, a darab producere. 


A videó azonban csak egy szeletét mutatja be az amúgy szerteágazó történeti szálakat és zenei műfajokat újszerű módon összefonó előadásnak. A szabadakarat >>>> c. darabban - az alkotók szándéka szerint - 


a közismert énekesek színpadi jelenléte, a koncertszerű előadásmód kiragadja a sztorit a hagyományos színházi előadások, musicalek konvencióiból.





A fizikai színház eszközeinek segítségével olyan színpadi „szövetet” hoznak létre, amiben ugyan fellelhető az átélhető emberi történet, de a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuális kultúrájához. A friss klip Furák Péter zeneszerző és Hujber Szabolcs szövegíró Ő már csak az enyém c. dalára készült, rendezte és vágta Drakulaoutoftown, operatőre Sas Márk. 


Előadó Ember Márk, a további szereplők Staub Viktória és Tóth Mátyás, akik a prózai Szendrey x Petőfi párost alakítják majd 


október 21-22-én az Erkel Színházban.


Az előadás teljes zenei anyaga a hónap végén válik elérhetővé a digitális zenei szolgáltatásokban a produkció stratégiai partnere, a WMMusicDistribution terjesztésében.





Fotó: TulipánTündér Produkció / Dracula Collective

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i