Harmadszorra is visszatér a KEMP dalszerző tábor

megjelenés:
2023-09-17 17:39:59

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 190

A 2021-es és 2022-es KEMP-et követően a Banana Records harmadszorra is megrendezi dalszerző táborát 2023 október 3-6. között Csopakon, a Manor House Inn-ben. Tavaly 25 zenész, előadó és producer gyűlt össze a világ zajától távol, hogy együtt koncentrálhassanak az alkotás folyamatára. Az elvonulást még különlegesebbé tette, hogy a legkülönbözőbb zenei világok találkozhattak és a legkülönbözőbb előadók dolgozhattak csapatban, mint pl. iamyank, Tembo, Molnár Tomi, ajsa luna, Hundred Sins vagy éppen Kolibri.

 

A 4 napos eseményre producerek, dalszerzők, szövegírók és hangszeres zenészek jelentkezését várják szeptember 17. éjfélig. A KEMP ideje alatt a résztvevők beköltöznek a táborba, és minden nap más-más csapatokban írnak dalokat, különböző iránymutatások alapján, esténként pedig masterclass előadásokon vehetnek részt olyan témákban, mint mastering, production, dalszövegírás, zenei menedzsment. A részvétel ingyenes. 




 

“Ez egy hiánypótló műhely, ahol a résztvevők szabadon kísérletezhetnek és tanulhatnak egymástól. Nincs semmi nyomás, minden elkészült mű vagy demó felett az alkotók rendelkeznek.” - mondja Makumi Kamau szervező, a Banana Records egyik vezetője. 

 

“Itt íródott meg pl. Hundred Sins Opera c. albumának egy része, vagy Beton.Hofi Playbánia c. lemezének néhány dala, de itt született meg Co Lee, Kolibri és a Dzsúdló projekt producerének Tembónak közös EP-jének ötlete is. A tavalyi KEMP album és a táborban született művek is azt bizonyítják, hogy a dalszerző táborban rengeteg potenciál rejlik, és inspirálóan hat a zenei szcéna résztvevőire, ahogyan egy egészen új irányból közelíti meg a dalszerzés folyamatát.”




 

A Kemp főtámogatója a Mastercard, akik egy, a blockchainben rejlő zenei lehetőségekről szóló előadást is tartanak majd. A csúcstechnológiás technikáról a Sennheiser és a Neumann termékek forgalmazója, az Audiospecialisa gondoskodik. A tábor további pertnerei az Akvárium Klub és a Felhangolva.

 

Tavaly 260 jelentkezőből kerültek ki azok a zenei alkotók és előadók, akik négy napot töltöttek együtt, és három-négy fős kis csoportokban dolgozták ki kreatív ötleteiket. A KEMP szervezői, Kamau Makumi és Fodor Máriusz szeme előtt idén is ugyanaz a cél lebeg, ami nem más mint, hogy egy olyan érték-, és hagyományteremtő eseményt hozzanak létre, ahol a résztvevők különleges kollaborációkon keresztül tanulnak egymástól. Fontos volt az előző évben is, hogy a csapatokat olyan “táborozók” alkossák, akiknek egyébként nem feltétlenül adatna meg ez a lehetőség a hétköznapokban.  Ennek eredményeként, a 2021-es első KEMP során a zenei paletta különböző részéről érkező zenészeket, dalszerzőket, producereket gyűjtöttek egybe, profikat és félprofikat is. Beton.Hofi, Járai Márk, Co Lee vagy Tembo mellett például ott volt a szárnyait bontogató Kolibri, csakúgy, mint a veterán zenész / dalszövegíró Molnár Tamás, vagy éppen a multiinstrumentalista Varga Dániel, Herrer Sári énekesnő, Zwickl Pál producer vagy a rapper Szlimmy.




 

A csapatok egy napot kapnak a dalok megírására, mely sokszor végül éjszakába nyúló közös jammeléshez vezet. Ahogy az ebben az évben is várható, a csapatok felépítése és a feladat tematikája is váltakozott, de kiegészülhetett különleges iránymutatással vagy megkötésekkel is. 

 

“A tábor tavaly sok izgalmas alkotói csoportot, érdekes párosokat eredményezett és jó látni, hogy az ott kialakult kapcsolatok egy év elmúltával is megmaradtak, és a tábort követően is sokan dolgoztak együtt. Idén szintén fontos lesz, hogy a KEMP egy olyan helyszín legyen, ahol a különböző stílusban tevékenykedő, ritkán találkozó előadók egymásra találhassanak.” - mondja Fodor Máriusz a tavalyi évről.

 

KEMP jelentkezés form





 

Banana Records Facebook: 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085261554599

 

Banana Records Instagram: 

https://www.instagram.com/banananarecords/

 

 Fotók: KEMP

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i