Itt az új ED SHEERAN lemez

megjelenés:
2023-10-08 11:37:41

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 236

A korábbihoz hasonlóan az ’Autumn Variations’ lemezt is a Grammy-díjas The National indie-zenekar tagja, Aaron Dessner produceri közreműködésével hozták tető alá, akit közös barátjukon, Taylor Swiften keresztül ismert meg Ed Sheeran.

 

A brit dalszerző azon zsigeri alkotók közé tartozik, akik képtelenek leállni a zenéléssel, és sorban döntögetik a rekordokat felvételeikkel. Amikor Ed májusban kiadta a ’Subtract’-et, még arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett megjelentetni, de családjában és baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták őt. Azt gondolhatnánk, hogy ezekhez a kiadatlan demókhoz nyúlt most vissza az előadó, de az ’Autumn Variations’ valójában egy még nem ismertetett stúdió-session alatt született tavaly ősszel.




 

A korong 14 dalának mindegyikét – Edward Elgar ’Enigma Variations’ című műve nyomán -– Sheeran egy-egy barátja inspirálta. Az ’Autumn Variations’ Ed vitatathatatlan tehetségének koncentrált bizonyítéka, ami akárcsak egy fénykép, tökéletesen ragadja meg az ősz bensőséges hangulatát. Az albumon felsejlik a magány, az elszigeteltség és a fájdalom letaglózó érzése, de emellett az elengedéshez szükséges felszabadító erő és az új kapcsolatok felemelő érzése is előbukkan. Csakhogy néhányat említsünk: az „American Town” című, inspiráló popzenével színezett fókuszdal azoknak lesz a kedvence, akik a forró, nyári napok alatt végig a szellős, levelekkel borított őszt várták, míg a „Magical”-t a romantikus, akusztikus szerzemények kedvelői fogják imádni, de Ed favoritja, a szívbe markoló „Blue” is felkerült a lemezre. 

 

Ha mindez nem lenne még elég, október 2-án érkezik a kiadvány „live” verziója is, melynek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár.





Fotók: Ed Sheeran

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i