Online ChatGPT képzés indul egyetemisták számára

megjelenés:
2023-10-10 21:40:40

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 184

A mesterséges intelligencia alapú chatbot egyik pillanatról a másikra jelent meg a hallgatók zsebében, és vált mindennapjaik részévé. A felsőoktatás fejlődéséhez fontos, hogy a modern kor eszközei által nyújtott lehetőségeket felhasználjuk a képzések során, kialakuljanak az alkalmazásukkal kapcsolatos szabályok, és mind az oktatók, mind a hallgatók felkészültek legyenek az eszközök effektív és etikus használatát illetően.

 

Ezen célkitűzésében talált partnerre a HÖOK a promptmaster.com online edukációs platform csapatában. A Promptmasters által készített online tanfolyam 4 óra alatt képes eljuttatni a hallgatókat arra a tudásszintre, amit autodidakta módon (Google-keresés, YouTube-videók végignézése) hozzávetőleg 400-500 óra alatt érnének el. A HÖOK-kal való stratégiai együttműködés keretein belül mindezt ráadásul 1 dollárért teszik elérhetővé a HÖOK universum.hu felületén valamennyi felsőoktatási hallgató számára. A kurzus során könnyen elsajátítható a chatbot olyan módú használata, ami jelentős segítséget nyújthat a tanulmányokban, a nyelvtudás fejlesztésében, így a lemorzsolódást is csökkentheti.

 

A HÖOK fontosnak tartja, hogy a mesterséges intelligencia effektív használatán túl az etikus használat szabályai is egyértelműek legyenek az intézmények és a hallgatók számára, így az érdekképviseleti szervezet felsőoktatási konferenciát szervez az ősz folyamán a fentiek előremozdítása érdekében.


Fotó: illusztráció/Freepik

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i