A nemZedék: a sorozat, amelyben Z generációs fiatalok engednek betekintést a saját világukba

megjelenés:
2023-10-19 12:05:04

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 137

Nyolc, eltérő társadalmi háttérrel és érdeklődési körrel rendelkező Z generációs mesél őszintén a rájuk és úgy általában a korosztályukra hatással levő tendenciákról, megismertetik a tartalomfogyasztási szokásaikat, értékekkel és elvekkel kapcsolatos véleményeiket. Megtudhatjuk, kit tartanak hitelesnek, mi alapján döntenek és mire immunisak. Mindemellett elmondják véleményüket identitásról, social média függőségről, társas magányról, vagy éppen a márkákról.

 

 

 

A Z generáció az a korosztály, akinek gondolkodásmódja és attitűdje feladja a leckét szülőknek, pedagógusoknak és munkaadóknak egyaránt. Mivel azonban ők a jövő nemzedéke, fontos lenne megérteni, hogyan gondolkodnak! Erre vállalkozik A nemZedék.




 

A Compact TV 16-29 éves korosztályról szóló sorozatát egy igen komoly kutatás előzte meg, amelynek tanulságait levonva négy különböző, a korosztályra jellemző személyiségtípust és érdeklődési kört mutat be az októberben szerda reggelenként Youtube-ra felkerülő A NemZedék. A nyilatkozókat – akik közül néhány fiút és lányt már jól ismerhetünk a social világából – hallgatva átfogó képet kapunk mind a Z-gen gondolkodásáról, mind a mentális állapotáról. Az elbeszélők közül Fajt Alex és Boetang Stephany neve sokaknak ismerős lesz, de nyilatkozik még a menő srác a gimiből, az egyedülálló egyetemista anyuka, sőt „Fanni néni”, az autista gyerekekkel foglalkozó terapeuta is. 




 

Egy különleges szereplő, Mr. Kéz /egy bábszínész keze és a Kazinczy-díjas Papp János színművész, David Attenborough magyar hangja/ narrálja az epizódok során elhangzottakat, és oszt meg közben további háttérinformációt a generációról, illetve értelmezi a Hunglish vagy szleng nyelvhasználatot. 




 

A nemZedék rendezője a szintén Z-generációs Mazzag Izabella, aki Falkám című vizsgafilmjével robbantott itthon és nemzetközi színtereken is, aki a Magyar Klipszemléről négy kategóriában hozott már el díjat (forgatott videót a Halott Pénznek és az Anima Sound Systemnek is), és akit a Forbes is feltett a 30 év alatti sikeres magyarok listájára. 




 

Fotók: nemZedék

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i