aZorka albumelőzetaZorka albumelőzetessel raktároz be: boldogságot mirelitben elvinni télireessel raktároz be

megjelenés:
2023-10-23 11:03:42

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 165

„Egy doboz érett cseresznye hiányzik néha ahhoz, hogy emlékeztessen, mennyire tudom élvezni az életet” – meséli a szerző, aZorka, aki költőiséggel satírozott dalszövegeivel igazi fehér holló a kortárs, női előadók körében. A premierező „Cseresznyeszezon” egyfajta felkészülés a télre és egy új irányba lendíti aZorka zeneiségét hamarosan érkező nagylemezének közeledtével.


AZORKA DALSZÖVEGEK ITT.





„Vízözön”, „Estimese”, „Tavasz, tél” – elég csak néhány szerzemény címét említeni Lackfi Dorottya, azaz aZorka diszkográfiájából és máris feltűnhet a gyermeki én és a természeti képek sokszínűsége. Ezek a jelenségek pedig mind egy nagyon fontos üzenethez vezetnek: 


önmagunk szeretetéhez, amely kicsiként magától értetődően megvan bennünk, felnőve pedig emberpróbáló feladat visszatalálni hozzá.


„Az idei szezonban elöntött a hála, hogy milyen embereket tudhatok magam mellett még a felhősebb időszakokban is. A cseresznyefává fásulás közben azért csoda gyümölcsöket tudok teremni. Ebben a dalban arra hívom a szeretteimet, hogy osztozzanak velem az örömökben is” – meséli aZorka. 


„A „Cseresznyeszezon” stílusa kicsit eltér az eddigiektől, ugyanis ez az első felvétel a télen megjelenő nagylemezemről, mely egyben egy új korszakot jelöl.


Elektronikusabb, kísérletezőbb hangzást alakítottunk ki a producerrel, Csontos Bencével (Ben Leavez-zel). Nagyon izgalmas volt nekem ez a folyamat, mert úgy érzem, most kezd meglenni az igazán önazonos aZorka-hang.”





A szöveget maga Dorka faragta ismét festőire, dalszerzésben pedig a zenekarának tagjai segítettek: Berek Dani, Perger Péter és Rostás Péter, illetve a mix és masterért Szőke Csaba - Gainlab Studionak jár köszönet.


A termésként szimbolizált boldogságot most az előadó megpróbálja lefagyasztani és magával vinni a hideg hónapokra, amelyek bizony tartogatnak más ígéretes eseményeket számára. 


Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a sikeres, nyári koncertszezon után sem áll meg Dorka a fellépésekben, ugyanis a Balahalousiana turnéját vendégzenekarként kíséri négy állomáson (Debrecen, Sopron, Zalaegerszeg, Szombathely).




Fotók: aZorka

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i