Bekeményített a Bëlga: itt a Zsolti, a béka a hamarosan megjelenő Fém of Bëlga c. lemezről

megjelenés:
2023-11-03 14:27:08

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 225

Újragondolták és bedurvították: itt a Zsolti a béka metálverziója, novemberben pedig egy egész tematikus nagylemez jön a zenekartól Fém of Bëlga címmel, további súlyos átdolgozásokkal.


Belga dalszövegek itt.


A keményebb műfajok világában értelmezte újra 16 dalát a Bëlga. A november 23-án megjelenő Fém of Bëlga c. nagylemez beharangozója a most publikált Zsolti a béka, amelyet a Budapest Parkban már zenekarral és torz gitárokkal adtak elő, a végeredményt pedig videóklip formájában is közzétették:

 

Hasonlóan a Disco c. lemezükhöz, a Fém of Bëlga is tematikus lemez, de ezúttal már létező dalait öltöztette különleges köntösbe a csapat. Ha pedig szigorúan vesszük, akkor verslemezt készített a Bëlga, hiszen Juhász Róbert, a lemez zeneszerzője (korábban Slogan, Wellington, Agnus Dei, stb.) kizárólag a szövegeket használta kiindulási alapként az album megírásakor. Az elkészült dalok a keményebb stílusok legtöbbjét megidézik a klasszikus rocktól a hardcore-on át a funk rockon keresztül a thrash metálig - a Zsolti a béka tehát csupán a jéghegy csúcsa.




Fotó: Bëlga

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i