Peter Srámek a magyar homokdűnék ikonikus helyén énekelt Istenhez

megjelenés:
2023-11-12 21:31:53

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 189

Meghökkentő helyszínen forgott klippel kedveskedik az ünnepekre az istenadta énektehetségű Peter Srámek. Az előadó koncertjeinek kötelező darabja a „Szeress Istenem”, amelynek videófelvételéhez méltó környezetet éppen abban a templomban talált, amelyet évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy is meglátogatott egy akkori nagy, gigaslágere kapcsán.



Zámbó Jimmy dalszövegei itt.






„A Király” sorozat filmzenei album egyik legmeghittebb szerzeményéhez készült egy csodálatosan fényképezett videóklip. Peter Srámek mintha tényleg Zámbó Jimmy egy reinkarnációja lenne, hiszen nemcsak muzikalitása és zenei érdeklődése, de a hittel kapcsolatos látásmódja is hasonlít a néhai királyéhoz – kár, hogy nem volt sosem lehetőségük találkozni. A szlovák származású művész - csakúgy mint Jimmy - istenhívő és elmondása szerint tehetségét egy magasabb rend segítségével kaphatta.

Mindenszentek után és a karácsonyi ünnepek közeledtével az emberek egy olyan lelkiállapotba kerülnek, amellyel mennyei gondviselőjükhöz is közelebb érezhetik magukat. Így ebben az időszakban a „Szeress Istenem” Peter rendezvényein is kulcsdal, a nézők pedig abszolút követelik a fellépéseken. 


A szerzemény félreérthetetlenül egy fohász és ezt Peter nehezen tudja könnyek nélkül elénekelni.


Bizonyára sokaknak feltűnik majd a nagy csavar, hogy a most elkészült, új videóklipet abban a fóti templomban rögzítették, mint az évtizedekkel ezelőtti, „Nézz le rám, ó Istenem!” Zámbó Jimmy-klipet. A külső, forgatási helyszín, noha egy végtelen sivatagnak tűnhet, bizony mégsem a Szaharán, hanem itthon, egy homokbánya területén volt.






A zeneszerző, Csicsák Norbert, aki egyben a 2024. február 11-én a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő, Peter Srámek élő nagykoncertjének rendezője és különleges hangszereléssel készül – ráadásul az eredeti Zámbó Jimmy Band fogja kísérni a koncert során felcsendülő Jimmy-dalokat Jankai Béla vezetésével. https://www.jegy.hu/program/peter-sramek-elo-nagykoncert-152680

 

***

’A KIRÁLY’ c. album háttere

 

Dupla CD formájában, tavaly megérkezett ’A Király – Filmzene & Symphonic’ korong fizikai és digitális formában, amelyben többek közt 11 Peter Šrámek által énekelt, Jimmy inspirálta dal mellett meghallgathatunk még több mint 10 eredeti Zámbó Jimmy-felvételt szimfonikus hangszereléssel, valamint egy korábban még soha egyetlen lemezén sem hallott szerzeménnyel.

 

A dupla CD-ből álló ’A Király – Filmzene & Symphonic’ elérhető az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

 

A Király - Filmzene & Symphonic CD rendelés

https://Magneoton.lnk.to/AKiraly_CD

 

Peter Srámek: A Király - Filmzene

https://magneoton.lnk.to/AKiralyFilmzene_SPPL

 

Zámbó Jimmy: A Király - Symphonic

https://magneoton.lnk.to/AKiralySymphonic_SPPL


Fotók: Peter Srámek, Magneoton

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i