Bruce Dickinson szólókoncerttel érkezik Budapestre

megjelenés:
2023-11-12 22:36:40

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 177

THE MANDRAKE PROJECT

 

Bruce Dickinson szólókoncerttel tér vissza Budapestre

 

Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere, minden idők egyik legnagyobb és legkarakteresebb heavy metal énekese 19 év után vadonatúj szólóalbumot ad ki 2024 elején

 

A The Mandrake Project-re keresztelt album megjelenését egy turné is követi,

amely Budapestet is érinti, 2024. június 1-jén Bruce Dickinson koncert lesz a Barba Negrában

 

AFTERGLOW OF RAGNAROK

A vadonatúj kislemez december 1-én jelenik meg

 

 

Bruce Dickinson neve leginkább az Iron Maiden énekeseként vált ismertté, de emellett igazi multitálentum: író, pilóta, műsorvezető, sörfőző, üzletember, sportoló, spoken world előadó, forgatókönyvíró és szólóban is sikeres énekes. Többször is láthattuk az Iron Maidennel Magyarországon, utoljára 2022-ben, négy évvel ezelőtt pedig stand up comedy-vel is felérő, óriási sikerű one man show-jával járt nálunk. Most ismét szólóelőadóként, saját dalaival érkezik Budapestre. 

 

A 2024 elején megjelenő, The Mandrake Project címet viselő albumon Dickinson újra együtt dolgozott régi zenésztársával és producerével, Roy Z-vel. Ez lesz az énekes hetedik szólóalbuma, és egyben az első a 2005-ös Tyranny Of Souls megjelenése óta. 



 

Az első kislemez az Afterglow of Ragnarok, egy drámai és epikus dal, amely nemcsak az album zenéjét, hanem a The Mandrake Project alapját adó, lenyűgöző narratívát is bemutatja a világnak. December 1-jén jelenik meg bakelit kislemezként, amely egy nyolcoldalas képregényt is tartalmaz. 

 

“Fontos volt, hogy ezzel a számmal megadjuk a projekt alaphangját” – magyarázza Dickinson. „A címéhez illően ez egy kemény dal, és egy elképesztő riff vezeti végig… de van egy igazi dallam is a refrénben, amely megmutatja azt a fény és árnyék játékot, amit az album többi része fog hozni… és csak várj, amíg meglátod a videót !”

 

Szeptemberben már bejelentették a brazil és mexikói koncertdátumokat jövő év áprilisra és májusra, és most Bruce Dickinson és fenomenális zenekara – amely a gitáros Roy Z, a dobos Dave Moreno, a basszusgitáros Tanya O'Callaghan és a billentyűs mester Mistheria csapatából áll – nyilvánosságra hozta a turné folytatását számos európai fellépéssel – köztük a budapestivel –, több európai fesztiválfellépés mellett.

 

Dickinson korábban elárulta:,,Ez az album egy nagyon személyes utazás volt számomra, és rendkívül büszke vagyok rá. Roy Z-vel évekig terveztük, írtuk és vettük fel, és nagyon izgatott vagyok, hogy az emberek végre meghallgathatják. Még izgatottabb vagyok a lehetőségek miatt, hogy ezzel a csodálatos zenekarral, amit összehoztunk, útra kelhetek, hogy élőben is megszólaltassuk az anyagot. Azt tervezzük, hogy annyi koncertet adunk, amennyit csak tudunk, a lehető legtöbb helyen, annyi embernek, amennyinek csak tudunk! Hogy mi is valójában a The Mandrake Project... hamarosan minden kiderül!"

 

Nos, mindenesetre már nem kell sokat várnunk, hogy lehulljon a lepel az új lemezről, június 1-jén pedig  élőben is hallhatjuk Bruce Dickinsont a Barba Negrában.

 

Jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub, valamint a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők november 8-án 11 órától, a teljeskörű jegyértékesítés pedig november 10-én indul, 11 órakor a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon keresztül. 

 

 

www.themandrakeproject.com

 

Fotó: Bruce Dickinson, Live Nation Magyarország

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i