A Suicide Silence hat év után újra Magyarországon

megjelenés:
2023-11-13 08:49:24

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 205

Hat év után tér vissza hozzánk a műfaj egyik nagyágyúja, a Suicide Silence, hogy egyenesen Kaliforniából szállítsa a legsötétebb és legvadabb riffeket. A négyévenként esedékes február 29-ét 2024-ben az teszi még különlegesebbé, hogy aznap végre a Suicide Silence is felavatja az új Dürer Kertet. A srácok legutoljára 2017-ben jártak nálunk, azóta két albumuk is megjelent, itt az ideje végre élőben is hallani róluk néhány dalt.

A kaliforniai deathcore ötösfogat 2002-es alakulásakor még abszolút hobbizenekarként működött, hiszen minden tagnak már létezett egy másik projektje is, azonban a 2005-2006-ban lezajlott tagcseréket követően felvették első albumukat, mely egyértelművé tette, hogy már nem lehet csupán mellékszálként tekinteni a Suicide Silence-re. A debütáló The Cleansing rövid idő alatt akkora sikereket ért el, hogy a zenekar hamar ünnepelt fellépője lett a metál színtér legtöbb fesztiváljának. Az ezt követő évek kemény munkával, stúdiózással és turnézással teltek, a lendületet az énekes Mitch Lucker 2012-es halála törte meg. A megrázó tragédia után közel egy évnyi szünetet követően az All Shall Perish-ből ismert Hernan ’Eddie’ Hermida vette át Mitch helyét a mikrofon mögött, 2014-es You Can’t Stop Me című albumukat már vele vették fel. Kevés zenekar tudja újra felvenni a fonalat egy elvesztett énekes után, a Suicide Silence-nek azonban ez is sikerült. Hét stúdióalbumuk mellett két koncertalbummal is megörvendeztették rajongóikat, emellett 2019-ben megjelentették a Rare Ass Shit-re keresztelt kiadványukat, melyen a zenekar első éveiben felvett, de korábban sehol nem hallott demófelvételek, mixek és különféle válogatások találhatóak – természetesen még Lucker vokáljával.


A banda folyamatosan tanubizonyságot tesz arról, hogy nem rajongói a tétlenségnek, hiszen márciusban megjelent albumuk a Remember You Must Die óta máris új dallal jelentkeztek, a híres egyszemélyes metálvirtuóz Nik Nocturnal-lal közösen felvett Death Smiles pedig rekordokat döntögető nézettségnek és hallgatottságnak örvend. Ha szereted a könyörtelen darálást, akkor neked is ott a helyed a Dürer Kertben február 29-én!

A jegyek november 9. 11 órától érhetők el a www.livenatiSwitch to HTML (code) modeon.hu oldalon.



Fotó: Suicide Silence

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i