A Fonóban ünnepli 40 éves jubileumát a Makám

megjelenés:
2023-11-14 20:50:00

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 216

A Fonóban ünnepli 40. születésnapját a Makám november 25-én. A jubileumi koncerten megszólalnak az elmúlt 40 év legkedveltebb dalai, valamint bemutatkozik a zenekar legújabb formációja, a Makám Quartet is.


Makám dalszövegek itt.

 

A Krulik Zoltán vezette zenekar mindig képes megújulni, az egyik legtermékenyebb együttes, szinte évente jelentkezik új lemezzel, megújuló formációval, friss zenei inspirációkkal.


Az est első részében színpadra lépő Makám Quartet a zenekar idén tavasszal alakult, új vállalkozása, amely a mai költőgeneráció munkáit kötötte egy csokorba: Falcsik Mari, Jász Attila, Jónás Tamás, Lackfi János, László Noémi, Szabó T. Anna, Térey János, Tóth Krisztina verseit. 





Mint Krulik Zoltán egy korábbi interjújában elmondta, Anyakönyv című prózakötete írása idején kiapadt benne a dalszövegforrás, így olyan verseket keresett, amelyek dalszövegként is működnek.


A Makám Quartet megfordult már a Művészetek Völgyében, a Petőfi Felhő Fesztiválon, a Borostyán Fesztiválon és Pannonhalmán, a Bencés Gimnázium Dísztermében is.


Az est második részében a klasszikus Makám lesz hallható Magyar Bori énekével, Kuczera Barbara hegedűjével, Eredics Dávid fúvós hangszereivel, a ritmus szekcióban pedig az alapító Krulik Zoltán maga mellett tudhatja Bata István basszusgitárost és Varró Zoli dobost.





Fotók: Makám 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i