Budapestre érkeznek a brit indie rókák – Black Foxxes a Dürer Kertben

megjelenés:
2023-11-20 09:47:51

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 192

A Black Foxxes Mark Holley zenekara, ő írja a banda érzékeny és sötét dalait indie-rockba és grunge-ba burkolózva. Őszinte, gyakran betegség vagy a zord környezet által ihletett dalaikat nemcsak egyre növekvő közönségük, de a zenei sajtó is gyakran méltatja, hamarosan érkező negyedik albumukat pedig élőben is meghallgathatjuk

a Black Foxxes ugyanis február 18-án a Dürer Kertben is bemutatja azt.


Hamisítatlan angol indie egyenesen Exeterből a Dürer kertbe. A csapat 2013-ban alakult Dél-Angliában, első lemezük az I’m Not Well 2016-ban látott napvilágot, mellyel rögtön jelölték is őket a Heavy Music Awards-on legjobb új előadó és legjobb albumborító kategóriában. Zenei stílusuk a kilencvenes évek grunge-jának, indie-rockjának és a korai kétezres évekbeli emonak a keveréke. 

Mark Holley énekest főleg lelki és egészségügyi problémái ihletik meg, Crohn-betegsége kihatással van mindennapjaira és dalszövegeire is.




Második albumuk a Reiði 2018-ban jelent meg, melynek címe izlandi nyelven haragot jelent. Holley a dalok oroszlánrészét Izlandon írta, elmondása szerint először nem tett jót neki ez a zord környezet elzárva mindentől, de aztán rájött, hogyan fordíthatja előnyére és alakíthatja át ezen érzéseit művészetté. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – ez lett a zenekar egyik legmelankolikusabb, legsötétebb anyaga.

Ezt követően Holley-t 2020 márciusában otthagyták zenésztársai, ám ő gyorsan kerített maga mellé egy új dobost Finn Mcleant és egy új basszusgitárost, Jack Henley-t, akikkel még abban az évben októberben új albummal jelenkeztek, mely a zenekar nevét viseli, ezzel is megerősítve a rajongóikat – és magukat is – abban, hogy 

a Black Foxxes erősebb, mint valaha.

A Black Foxxes egyike a ’csináld magad’ zenekaroknak, legújabb albumukat is rajongóik támogatásának segítségével vették fel, mely már előrendelhető, és nem sokára meg is jelenik magánkiadásban The Haar címmel. A budapesti koncerten minden bizonnyal már erről az új lemezről is hallhatunk majd dalokat, ahogyan a korábbi slágerek is életre fognak kelni a Dürer Kert színpadán február 18-án, úgyhogy szeretettel várunk mindenkit, aki kész erre az érzelmekkel teli utazásra, melyen fülbemászó gitártémákkal, és szomorkás énekkel kísérnek majd minket a fekete rókák.


Fotók: Black Foxxes

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i