Közös dallal jelentkezett a Fatal Error és a Kontraszt

megjelenés:
2023-11-24 12:37:57

napi megtekintések: 4

megtekintések száma: 212


Idén szeptemberben nem csak a fecskék gyűltek össze, hogy megkezdjék közös utukat, hanem a Fatal Error és a Kontraszt zenekar tagjai is közösen vonultak be a stúdióba, hogy együtt hozzanak létre egy különleges alkalomra született dalt. Mirtse Korinna, a Kontraszt énekesnője, és Balázs Mihály, a Fatal Error zenekar billentyűse ugyanis az ősz elején úgy döntöttek, összekötik az életüket, esküvőjükre pedig Rimóczi Zsola (énekes, Fatal Error) vezetésével a két zenekar összeállt, és nászajándékként egy közös dalt alkottak meg, Fecskék címmel.


KONTRASZT DALSZÖVEG.


FATAL ERROR DALSZÖVEG.


“Kori azt kérdezte tőlem, hogy “de miért pont fecskék?” Eltáncolja táncát mindenki felett az idő és azt vettem észre, hogy szépen lassan beházasodnak a barátaim. Azt hittem mindig is, hogy az fog érdekelni az ilyen eseményeknél leginkább, hogy mennyire tudunk berúgni a lagzikon. Nagyot tévedtem. Nem túl kemény dolog, de be kellett vallanom magamnak, hogy mélyen meghatódtam az esküvőkön és csak néztem, ahogy a barátaim felnőnek mellettem. A dal eredetileg nászajándéknak indult, de továbbment a gondolat és ráírtam a Kontraszt zenekar tagjaira, hogy a két csapat Kori és Misi nélkül titokban dolgozzon a dalon és mutassuk meg együtt az esküvőn az ifjú párnak, hogy miként szólal meg ebben az elképzelésben ez a meglepetés. Előadtuk a dalt a lagzin és még tovább utaztak a “fecskék”, így a két zenekar teljes létszámmal gondolta tovább a dolgot. Ennek eredményeként született meg a végleges dal, amivel őszintén remélem, hogy másnak is örömet tudunk szerezni. És hogy miért pont fecskék? Mert ösztönösen összetartanak. Mindig. “




- mesélt Zsola a dal keletkezéséről. A két zenekar úgy döntött, hogy hallgatóikkal is szeretnék megosztani ezt a dalt, így stúdióba vonultak, és közösen rögzítették a Fecskéket. A dalhoz felvett videó részben ezekből a pillanatokból áll össze, részben pedig abból a jelenetből, amikor a Fatal Error és a Kontraszt közösen játszotta el a dalt az esküvőn.

“Olyan volt, mint egy filmben. Sok zenész barátunk van, ezért az esküvőnkön szabad volt a színpad: bárki felmehetett eljátszani egy-egy dalt. Egy ponton Zsola is kiállt a színpadnak kijelölt szőnyegre, és azt mondta, hogy nem igazán tudta, melyik dalt válassza ki erre az alkalomra, úgyhogy inkább írt egy újat. Elkezdte a dalt egy szál gitárral, majd egyszer csak sorra sétáltak fel mellé a két zenekar tagjai, míg végül már nyolcan álltak a színpadon, és együtt játszották nekünk a dalt. Nekem meg csak folyt a könnyem, és próbáltam elhinni, hogy ez most tényleg megtörténik. Különleges emlék ez nekünk, örülök, hogy meg lett örökítve.”


- így emlékezett vissza Korinna a két zenekar meglepetésére. A stúdiómunkálatok alatt arra törekedtek, hogy megtartsák a dal természetes, bensőséges hangulatát, így az akusztikus, élő hangszerelés mellett döntöttek, Zsola énekéből pedig duett lett, így a Fatal Error és a Kontraszt összes tagja hallható a felvételen.


Idén még mindkét zenekart lesz alkalom élőben hallani: a Fatal Error 12.01-jén tartja meg idei utolsó koncertjét az A38 hajón, a Kontraszt pedig 12.08-án a Turbinában. 




Fatal Error a közösségi médiában


Spotify: https://spoti.fi/3R93Ur6

Facebook: https://bit.ly/fatalerror_fb

Instagram: https://bit.ly/fatalerror_ig

Tiktok: https://bit.ly/fatalerror_tt

Kontraszt a közösségi médiában:

Spotify: https://spoti.fi/3sBqWO6

Facebook: https://bit.ly/37ilpP1

Instagram:  https://bit.ly/3hR3WRD

Tiktok: https://bit.ly/39c1jsM

 

Fotók: Kontraszt

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i