A Daydream in Blue-t író I Monster Budapesten

megjelenés:
2023-12-04 10:38:12

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 168

A sheffieldi duó 20 éve, hogy kiadta Neverodderoeven című, áttörést jelentő albumát, rajta a számtalan filmben és reklámban idézett Daydream in Blue-val és a Who is She?-vel. Ezt a különleges jubileumot pedig egy brit és európai turnéval ünnepli az I Monster, amely 18 év után először játszik újra élőben. A ritka alkalmak egyikének mi is szemtanúi lehetünk április 16-án, a Turbinában.

"Soha nem volt tervben, hogy slágert írjunk" - mondja Jarrod Gosling, az I Monster egyik fele Dean Honerrel együtt. "Csak a stúdióban bohóckodtunk."

A kísérletezés, az újítás és a stúdióban való szórakozás eredménye azonban váratlanul szárnyra kelt és ez jelentette a sheffieldi duó történetének kezdetét. A 2001-es Daydream in Blue című számuk a top 20-as listán szerepelt, és számtalan filmben, tévéműsorban és reklámban szerepelt, míg húsz évvel később a Who is She? című daluk globális TikTok-szenzációvá vált, és több százmillió lejátszást ért el. A párosnak sikerült olyan furcsa elektronikus popot létrehoznia, amely egyszerre friss és időtlen.

A 2001-es 'Daydream in Blue', egy gyönyörűen pörgős, kibontakozó és álmodozó popzenei darab, amely a The Gunter Kallmann Choir által a The Wallace Collection Daydream című dalából vett mintát

egy átdolgozott szám volt a These Are Our Children című debütáló albumukról. Ez a szám alapozta meg a 2003-as Neveroddoreven című áttörést jelentő albumukat. A kerek évforduló apropóján 2024 márciusában a lemez 20. évfordulós újrakiadásával is készül a zenekar.



A Daydream in Blue olyan ismert sorozatokban szerepelt, mint a Hustle, a Mr. Robot vagy a Severance, idén pedig a H&M reklámjában köszönt vissza. Ezeknek köszönhetően pedig a rajongók és hallgatók új generációját megnyerő zenekar iránti érdeklődés olyannyira megugrott, hogy 2024-ben egy brit és európai turnéra indulnak - 18 év után először lépnek fel élőben. Mi pedig azon szerencsések közé tartozunk, akik személyesen nézhetik meg a zenekart élőben, április 16-án, a Turbinában.

A koncertjegyek november 24-től érhetők el a www.livenation.hu oldalon.

Fotók: I Monster

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i