Charlie és Tóth Vera ad koncertet a Fashion Streeten

megjelenés:
2023-12-04 11:13:59

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 206

Ismét csatlakozott Mikulás-napi programjával a SlowXmas programsorozathoz a Fashion Street. December 6-án, ha nem is hajnalban, de késő délután újra ellátogat a Mikulás a Fashion Streetre, akinek a Pappas Auto jóvoltából már a belépője is méltó lesz a nevéhez – de emellett is tartogat még meglepetéseket az este!

A Fashion Streetre látogatókat karácsonyi fények, Lindt-meglepetések és bűvészmutatványok várják, az ünnepi hangulatról pedig ezúttal egy igazi sztárpáros, Horváth Charlie és Tóth Vera gondoskodik.

Az utca hagyományaihoz hűen gondoltak azokra a gyerekekre is, akiknek a karácsonyi időszak nem csak az önfeledt ünneplésről szól, így a Pappas Autoval karöltve és a Csodalámpa Alapítvány munkáját támogatva idén is teljesítjük két beteg kisgyermek kívánságát, akik a Télapó segítőiként az ünnepi fények felkapcsolásában is részt vesznek.

Az advent jegyében már hatodik alkalommal lassulnak le egyébként Budapest tematikus utcái, a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Ráday Soho (Ráday utca), ahogy a Fashion Street (Deák Ferenc utca) is.

A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma november 24. és december 24. között minden napra tartogat valamit az arra járóknak. Ezen időszakban a szervezők, azaz a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM), valamint a fenti utcák a programsorozattal arra ösztönzik a járókelőket, hogy lassuljanak le, és az elmúlt időszak, valamint a karácsony körüli stresszt cseréljék élményekre és művészetre. Mindezen programokat egy csokorba gyűjtve a www.bevasarloutca.hu/slowxmas oldalon teszik kereshetővé a szervezők.


A Deák Ferenc utca (ma már Fashion Street) különleges története 1789-ben kezdett igazán izgalmassá válni. Ekkor ugyanis, a korábbi rendezetlen állapotokkal szakítva, Schilson János báró létrehozta az azóta is fennálló utcát, amelynek már születésekor kiemelt fontosságot adott, hogy a vásárteret összekötötte a hajóhíddal. Ez pedig nem kevesebbet jelentett, mint hogy a Lánchíd megépítéséig ez volt az egyetlen út Pest-Buda két fele között. Az idők során azonban az utca fénye megkopott, és már-már feledésbe merült. Az Immobilia Zrt. meglátta ebben az utcában a kincset érő lehetőséget, és visszaadta a Deák Ferenc utcának századfordulós pompáját megalkotva a Fashion Streetet.

Ma már divatüzletek sora követi egymást az utcában, többek között a Tommy Hilfiger, a Hugo Boss, a Massimo Dutti és a Cos üzleteiben is megfordulhatunk. De a finomságok sem hiányozhatnak az utca kínálatából. A Stühmer márka üzletében exkluzív környezetben, csokoládék és kézműves bonbonok széles választékával várják a csokoládé ínyenceket és az édesség szerelmeseit. A Lindt üzlet pedig nemcsak kedvező árakat kínál a látogatóknak, hanem a termékek széles választékát is minden igazi csokoládérajongónak.

Az utca büszkesége továbbá az évente kétszer megjelenő Fashion Street Magazin, amely 2014-ben indult el először. A divat, a kultúra, az irodalom és a közélet témaköreivel foglalkozik. A tematikus magazinban divatfotók, cikkek, riportok, interjúk, kulturális és highlife-hoz kapcsolódó írásos és vizuális tartalmak jelennek meg.

Természetesen a többi utcában is folyamatban vannak a programok, a Falk Miksa utcában a héten több aukciós kiállítás is folyamatban van és december 9-én az aukciók kulisszatitkaival is megismerkedhetnek. 

A Rádayban színházi előadások és kiállítás is látogatható, valamint december 9-én kalandtúrával készülnek a Bakáts téri templomban a kicsiknek.

A Bartók Béla Boulevardon 30 helyszín programjából válogathatunk és a héten december 9-én Mika Edit invitál egy időutazásra. A Margit-negyedben is 16 helyszín várja az érdeklődőket, igazi programkavalkáddal.

Idei újdonságunkból, a kvízestekből is még kettő hátra van. December 8-án a Falk Miksa utcában a Haas Galériában, míg december 15-én a Ráday utcában a Csapszékben lesz a két következő alkalom. Értékes nyereményekkel és jó hangulattal várják Önöket.


Fotók: illusztráció/Freepik, SlowXmas

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i