Fejeket le! – a DECAPITATED ismét az év death metal estjével érkezik Budapestre

megjelenés:
2023-12-06 18:35:46

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 178

A death metal rajongóknak igazi pirosbetűs ünnep lesz március 9, amikor is a műfaj földi helytartója, a DECAPITATED tér vissza Budapestre egy zúzós estére az Analog Music Hallba. A lengyel formáció ráadásul ezúttal is a death metal színtér legváltozatosabb csapataival karöltve érkezik, így az este során még tombolhatunk az az Incantation, a Nervosa és a Kassogtha koncertjeire is.

A DECAPITATED 2022-es teltházas bulija után újra Budapest felé veszi az irányt és ahogy megszokhattuk, idén is parádés társaságban turnéznak a lengyel death metal mesterek. A DECAPITATED az évek során, lemezein keresztül folyamatosan bővítette hangzását, a Metal Injection joggal jegyezte meg róluk, hogy „minden magára valamit is adó death metalos ismeri ezt a nevet.” A zenekar zenéje ugyanis egy olyan fegyver, amelyet négy tinédzser kovácsolt egy történelmi, középkori erődítésű lengyel városban 1996-ban és amely azóta egy világméretű szubkultúra csúcsára repítette őket.

Azonban a DECAPITATED története sajnos nem csak a diadalmenetről szól: 2007-ben egy balesetben elvesztették a csapat egyik alapítótagját, Viteket. Testvére, Vogg, akivel együtt alapították a zenekart végül a fivére és a közös munkájuk iránti tiszteletből merített erőt, hogy megújulva folytassák a zenélést, ennek eredményeként született meg a visszatérő Carnival is Forever 2011-ben. A folytatás meglehetősen jól sikerült, a zenekart a Metal Hammer például a Pantera és a Lamb of God komoly utódjának nyilvánította. Az állandó változás, úton levés és alkotás pedig elhozta legutóbbi anyagukat, a 2022-es Cancer Culture-t, amely minden eddigi ígéretet beváltott, megtartva a zenekar vezető státuszát a műfajon belül.

A DECAPITATED ezúttal sem egyedül vág neki a turnézásnak, az Incantation, a Nervosa és a Kassogtha is velük tart, biztosítva, hogy nyakfájás nélkül senki ne térhessen haza. Az Incantation a műfaj amerikai nagy öregeinek számítanak, akik ezúttal tizenkettedik nagylemezükkel, az Unholy Deificationnel csapnak majd a húrok közé. A Nervosa Brazíliából érkezik és műfajában egyedi módon csak nők alkotják, bebizonyítva, hogy a thrash metál egyáltalán nem csak a férfiak zsánere. A zenekar 2020-ban átesett egy tagcserén, Perpetual Chaos című következő lemezükkel pedig bebizonyították, hogy jól döntöttek a cserével, az album ugyanis több országban is a zenei listák élén végzett. Budapestre már 2023-ban megjelent, Jailbreak című korongjukat is elhozzák. A sort a 2017-ben debütált, svájci Kassogtha zárja, akik a groove-os progresszív death metál mellett tették le névjegyüket.

A koncertre a jegyértékesítés december 8-án, 11 órakor indul a www.livenation.hu oldalon.



Fotó: Decapitated

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i