Megjelent Caramel legújabb dala

megjelenés:
2023-12-15 22:07:37

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 132

Az Analógia önéletrajzi jellegű: Caramel nagyon erős és konkrét emlékképeket hívott vissza a gyerekkorából.


CARAMEL DALSZÖVEGEK ITT.





 

„Többen mondták, hogy ez az utóbbi idők egyik legmélyebb dala tőlem. Nem szerettem volna, hogy szájbarágós legyen, de azt igen, hogy megjelenítsen olyasmiket, amiket tényleg átéltem”


– meséli Caramel. Zeneiségét tekintve az Analógia kicsit trappes dal lett rapszerű énekkel. A stílus nem áll távol Carameltől, több lemezén is szerepelnek hasonló darabok. „Nem hagyom el továbbra sem a jól megszokott, carameles balladákat, de ezt a világot is nagyon szeretem, és azt érzem, épp ideje volt, hogy ismét szülessen egy ilyen dal. Nem gondolkodtam rajta, milyen zenei köntösbe kéne öltöztetni, csak elkezdtem összerakni és ezt hallottam rá” – fogalmazott az énekes-dalszerző. 

 

A nagyon személyes, konkrét emlékeket megjelenítő részeket egy elemeltebb refrén ellensúlyozza. 


„Először a verzéken kezdtem dolgozni, és az ezekben megjelenő képeket valamiféle lebegéssel akartam összekötni”


– meséli Caramel. Már az első sorok rendkívüli erővel húzzák be a hallgatót a múltidézésbe: „Nem feledem, ami volt régen, egy cigánytelep van a felvégen, 5200 Törökszentmiklós, emlékszem. Elfeledettek környéke, földutak írott törvénye, viharban felejtett emberi sorsok körképe”. 

 

A klip ismét a zenész munkáját is dicséri: legfőbb alkotótársa Vincze Gábor volt, ő maga pedig a szereplés mellett operatőrködött, rendezett és coloringolt is. Caramel egyébként óévbúcsúztató koncertet ad a Vígszínházban december 29-én, méghozzá rögtön duplázással: az első előadás 16:30-kor, a második 20 órakor várja a közönséget.

 

Esemény

 


 

 Fotók: Caramel

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i