Pénzes Máté és a Zseb - LGT 50 Bumm! koncert

megjelenés:
2023-12-18 11:34:24

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 159

A magyar popzene történetének egyik vitán felül legjobb albuma, a Locomotiv GT 1973-as mesterműve, a Bummm! című album, amelyből angol nyelvű verzió is készült, a dalok Angliában és Amerikában is megjelentek.



Ez előtt a lemez előtt tiszteleg a Pénzes Máté és a Zseb nevű formáció, azaz, Blahalouisianából és a Black Circle Orchestrából ismert billentyűs, Pénzes Máté formációja, amelyben rajta kívül is szuper zenészek, a dobos Boros Levente, a basszusgitáros Heilig Tamás és Kiss Péter gitáros szerepel, énekesként pedig Nagy Barnabás működik közre. Így rögzítették az LGT legendás – idén pont 50 éve megjelent – Bummm! című lemezének 2023-as változatát.


„Ez a felvétel a Locomotiv GT 1973-as BUMMM! című lemezének feldolgozása, átdolgozása, szétdolgozása, gondatlanságból elkövetett újragondolása.






Valódi hangszerekre, valódi és valótlan énekhangokra. Ezzel a felvétellel szeretnénk tisztelegni a 1973-as szupergroup tagjai – Barta Tamás, Laux József, Presser Gábor, Somló Tamás – előtt.”

 

A lemezbemutató koncerten színpadra lép még Schoblocher Barbara, Gerendás Péter és Solti János is.


Facebook-esemény.


Fotó: Magyar Zene Háza

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i