„Ez csak az évtized tele” – A Tél a Follow The Flow eddigi legkomorabb dala

megjelenés:
2023-12-29 17:00:15

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 106

A téli napfordulóra időzítette legújabb dalának megjelenését a Follow The Flow: a Tél egy kifejezetten sötét hangulatú szám, amelynek szövege a jelen társadalmi problémáira, a mindennapok nehézségeire reflektál. Fura Csé így fogalmaz: „Ez a dal olyan szobák kulcslyukain les be, amilyen szobákban hazánkban a legtöbben laknak. Azt szerettük volna, ha a hozzá készült videó is ezt tükrözi: itt a tél, a nehézségek sokasodnak, s az ünnepek közeledtével sokakra óhatatlanul rászakad a magány, a kilátástalanság érzése is.


Follow The Flow dalszövegek itt.


A dal egyébként az idén megjelent harmadik nagylemez, az Egyedül a sötétben első elkészült száma volt, akkor azonban a csapat kevésbé látta időszerűnek a kiadást, hiszen épp közeledett a nyár. A Tél ugyanis – ez már akkor is világosan látszott ­– a Follow The Flow bizonyos szempontból legkomorabb dala. Épp ezért mi is lehetne alkalmasabb időpont a megjelenésére, mint az év leghosszabb éjszakája, a téli napforduló napja?

 

A trió ugyanakkor hangsúlyozza: a legsötétebb éj után szép lassan minden nap több a fény – még akkor is, ha néha nagyon nehéz megőriznünk a reményt.




 

Fotó: Follow The Flow

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i