20 éves a Lead Zeppelin, a Hajón ünnepelnek

megjelenés:
2024-01-09 18:19:36

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 127

Valószínűleg nem kell bemutatni sem a Led Zeppelin, sem pedig az immár két évtizede regnáló hazai helytartójuk, a Lead Zeppelin munkásságát senkinek, akinek a klasszik rockzenéért dobban a szíve. Utóbbi zenekar ráadásul 


január 19-én ünnepel kerek jubileumot – az alkalomból az A38 hajó telik majd meg varázslatos bluesos, folkos, időtálló muzsikával.

 

A Jimmy Page 60. születésnapjára verbuválódott baráti társaságot a Zeppelin zenéjének szeretete hozta össze 2003-ban. Az a buli annyira jól sikerült, hogy elhatározták, folytatják a Led Zeppelin lényének interpretálását a hazai közönségnek. Néhány év elteltével aztán kialakult a végleges felállás, ami 2017 óta változatlan, de 


az elmúlt években számos jól ismert előadó, többek között Rudán Joe, Póka Egon, Horváth Zsolt, Hirleman Bertalan, Pettik Ádám, vagy éppen Mark Clarke is nagy sikerrel vendégeskedett a koncertjeiken.





A Lead Zeppelin az anyazenekar legismertebb hazai tributejeként egyértelműen arra törekszik, hogy a lehető legautentikusabban adja vissza azt a különleges hangulatot, amit Robert Plant-ék is a színpadra varázsoltak annak idején. Ebbe a koncepcióba szerencsére az is belefér, hogy egyes műveket összekeverve, a nagy klasszikusok mellett valami ismeretlen ismerőst is alkossanak, ami csemegékért a közönség mindig hálás. Az ilyenfajta bizsergés egészen biztosan ezen az estén sem marad el, hiszen a születésnap alkalmából még több szenzáció, zenei meglepetés, és fergeteges impro várható. 


A setlisten pedig olyan ritkán játszott szerzemények is felbukkanak majd, mint például az Achilles Last Stand, és természetesen a meglepetésvendégek sem hiányozhatnak a jubileumi zenélésről.


 


Az ünnepelt mellett színpadra lép még a The Whu csapata, vagyis a kelet-európai környék egyetlen 'The Who' tributezenekara is. A formációt csupa más zenekarokban is tevékeny muzsikus alkotja, akik egyfajta szerelemprojectként tekintenek Pete Townshend és Roger Daltrey örökzöld, filmzeneként is sokat használt rocktörténeti örökségére.

 

 

Dátum: 2024. január 19., 19:00

Helyszín: A38 hajó

 

Jegyek: 

https://www.a38.hu/hu/program/lead-zeppelin-hu

 

További infó: 

https://facebook.com/events/s/lead-zeppelin-20-eves-jubileum/310419581904112/

 

 


 

 Fotók: Lead Zeppelin

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i