"Látni fogod megszűnni magad" - megjelent az egy5egy legújabb dala

megjelenés:
2024-01-09 18:54:50

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 115

Az idő ketyeg, ha kihasználod, ha nem. Ezt a gondolatot öntötte dalba az egy5egy, akik idén tavasszal, alig másfél évvel az első nagylemezük megjelenése után kiadják második, összesen 12 dalt tartalmazó LP-jüket. Ennek előfutára a Körkörös.

 

“Ez a dal olyan, mint egy posztapokaliptikus musical.”  Egészen sokan jellemezték így a Körköröst, talán nem véletlenül – mi is úgy érezzük, hogy ez a dal a tőlünk megszokottnál átgondoltabb dalírási procedúrát tükröz. A dal a közhelyekbe és a hétköznapi tevékenységekbe való belefásulásról szól, ezért is gyakori benne egyfajta “egy helyben toporgó” basszusgitár-téma. Rengeteg frusztrációt írtam ki magamból ezzel a dallal, és a koncerteken is imádom játszani. Szerintem most sikerült valami fülbemászót, de mégis iszonyú beteget alkotnunk. Külön köszönet Dióssy D. Ákosnak, aki a zenekar ötödik tagjaként ült velünk a stúdióban. Emlékszem, hogy a dal felvételekor összeszorított ököllel és állkapoccsal mondta nekünk, hogy “ez, gyerekek, odabasz!” – mondta Pálocska Viktor, a zenekar egyik frontembere, illetve a Körkörös dalszövegírója.




 

"Amikor felmerült a klipkészítés lehetősége, akkor teljes egyetértés övezte az ötletet, hogy a Körkörös legyen a választott dal. Ezt újfent Antos Krisztoferrel forgattunk a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A klip bizonyos tekintetben a Napnál előbb előzményének is betudható, szeretném azt hinni, hogy az általam alakított karakter mindkét klipben egy és ugyanaz az ember" – Pálocska Viktor.

 

A hamarosan megjelenő lemez végül az El nem álló nagy vihar címet kapta, a Körkörös pedig előrevetíti annak hangulatát. Összességében elmondható, hogy egy jóval súlyosabb anyag lett, amelyben az egy5egy, és talán egy kicsit önmagunk korábban nem ismert mélységeibe láthatunk bele.

 

Az egy5egy március 15-én mutatja be új lemezét a Dürer Kertben! Részletek a Facebook-eseményben, jegyek pedig a Tixa felületén.


Fotó: egy5egy zenekar

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i