Januárban ismét Budapesten a megújult Delain

megjelenés:
2024-01-15 22:35:19

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 141

A sok milliós online hallgatottsággal bíró, több mint 20 éve alapított Delain tavaly robbant be ismét, Dark Waters című új lemezével, és megújult tagsággal. A holland szimfonikus metal zenekar hamarosan Budapesten is fellép: január 27-én játszanak a Barba Negra Blue Stage-en, a svájci Illumishade társaságában.




A 2023-as Delain album fő dalszerzője ezúttal is az alapító billentyűs, Martijn Westerholt. A Dark Waters igazi mérföldkő az együttes pályafutásában, hiszen ez az első kiadvány, amelyen már a „klasszikus” felállás visszatért dobosa és gitárosa, Sander Zoer és Ronald Landa játszik, míg basszusgitárosként Ludovico Cioffi, énekesként pedig a lenyűgöző hangú Diana Leah mutatkozik be.




A Dark Waters a 2020-as, slágerlistás Apocalypse & Chill lemezt követte. Az albumon a Delainre jellemző szimfonikus betétek mellett újragondolt, kifinomult hangzásra számíthatunk. A dalokat hallgatva filmzenés, pop hatások ugyanúgy érezhetők, mint a mindent elsöprő heavy metal energia. Diana énekét a finom dallamok és erőteljes vokálok egyaránt jellemzik, néhány dalban pedig Paolo Ribaldini és Marko Hietala (ex-Nightwish) is feltűnik vendégénekesként. 


A Queen Of Shadow klipjét itt láthatjuk.





A Delain január 27-én játszik majd a Barba Negra Blue Stage-en, előttük pedig egy svájci modern metal csapat, az Illumishade is bemutatkozik. A Fabienne Erni énekesnő által 2019-ben indított csapat különleges, érzelmes dallamokkal veszi körbe a modern metal zenei alapokat, és a jól sikerült debütáló album után most februárban adja ki Another Side Of You című új nagylemezét. 


A Cloudreader videója itt látható.


A CONCERTO Music bemutatja: 2024 Dark Waters Over Europe Act II

2024. január 27., szombat 19 óra

Budapest, Barba Negra Blue Stage

Delain, Illumishade koncertek

Belépő: 9.900 Ft

Jegyek kaphatók a jegy.rock1.hu oldalon.


Kapcsolódó weboldalak:

https://concerto.hu/ 

https://www.delain.nl/ 

https://www.illumishade.ch 

 

https://www.facebook.com/concertoconcerts/ 

https://www.facebook.com/events/113548291825351/ 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i