A Caligula’s Horse nálunk is bemutatja új albumát

megjelenés:
2024-01-22 09:51:25

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 178

Az ausztrál progresszív metal banda januárban érkező Charcoal Grace című lemezével turnézik idén tavasszal Európában, Magyarországra május 18-án vágtáznak be, hogy az Analog Music Hallban is bemutassák az új anyagot.

Hallgass bele itt.

A Caligula’s Horse dinamikusan szárnyaló hangzásukról, bonyolult dallamaikról ismert. A progresszív metal lovasai 2011-ben alapították meg a Caligula’s Horse-t. A zenekar nevét Caligula római császár értékes tulajdonáról, Incitatusról kapta a nevét, a csapat egyik alapítója, Jim Grey ugyanis ókori történelmet és klasszikus nyelveket tanult az egyetemen, innen jött az inspiráció. A kezdetben csak kéttagú, Grey és Sam Vallen alkotta zenekar 2011-ben jelentette meg bemutatkozó lemezét, a kezdeti sikerek után döntöttek úgy, hogy új tagokat keresnek, hogy élőben is előadhassák dalaikat. A zenekar az elmúlt években öt nagylemezt jelentetett meg, most pedig január 26-án érkezik új, Charcoal Grace című anyaguk, amellyel májusban 17 napos európai turnéra indulnak. Az albumot már most 2024 egyik legjobb prog metal albumaként aposztrofálta a Guitar World, a lemezről eddig bemutatott három szám, a The World Breathes With Me, a Golem és a The Stormchaser kapcsán pedig jó eséllyel igazat adhatunk a magazinnak.

A zenekar korábbi, színes és érzelmes kiadványaikkal megszeretette magát a közönséggel szerte a világon, most pedig ismét a magyar rajongókon lesz a sor május 18-án, az Analog Music Hallban.

A jegyvásárlás január 22-én, 10 órakor indult a www.livenation.hu oldalon.Fotók: Caligula's Horse

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i