Pogány Induló lemezbemutató koncert vendégekkel

megjelenés:
2024-01-26 10:34:03

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 140

POGÁNY INDULÓ

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

2024. március 2. (szombat), 20.00 - MVM DOME 

 

VENDÉGEK:

Parno Graszt

Ekhoe

Ótvar Pestis

VZS

Hibrid

 

„A közönség elégedetten fog távozni!”

 

 Pogány Induló lázasan készülődik eddigi legnagyobb koncertjére

az MVM DOME-ba és az új album is napokon belül megjelenik.


Pogány Induló-dalszövegek itt.



 

Pogány Induló néhány hónap leforgása alatt lett a fiatalok legnagyobb kedvence. Szövegei a való életet tükrözik és rengetegen azonosulnak vele, nem hiába. Rajongók tízezrei provokálják a művészt az új album megjelenése miatt, amire remélhetőleg már csak néhány napot kell várni.




Az alkotók, közreműködők listája egyszerűen pazar, tehát az album minősége bizonyára megkérdőjelezhetetlen lesz.  Abban is biztosak lehetünk, hogy, aki 2024. március 2-án az estéjét az MVM DOME-ban fogja tölteni egy igazi show-ra számíthat. A művész elárulta, hogy olyan látványelemek és kiegészítők lesznek a küzdőtéren, valamint a színpadon egyaránt, hogy az ő szavaival élve: „A közönség elégedetten fog távozni!”



 

A formáció egymaga is simán megtölt már egy ekkora arénát, és köti le a rajongóit, de, hogy senki ne érezze, hogy ez nem egy különleges koncert, így igen színvonalas vendégprodukciókat vonultatnak fel. 


A Parno Graszt, Ekhoe, Ótvar Pestis, VZS és Hibrid alkotta vendég gyűrű bizonyára a legmagasabb szintre emeli majd a hangulatot, amely alapból is igencsak megemelkedett egy Pogány Induló koncerten.

 

Beszéljünk azonban egy kicsit az új albumról és annak megjelenéséről. A rapper az Old School rap műfaj képviselője. Érces hangja tökéletesen illik ehhez a műfajhoz, szövegei egyenesen páratlanok. A 2001-ben berobbant ma már mindenki számára ikonként jegyzett Dr. Dre szintén ezt a vonulatot képviseli a mai napig. Azt azonban már kevesen tudják, hogy az egyik legismertebb zenéje a The Next Episode – amellyel szó szerint berobbant a köztudatba – eredetileg egy David McCallum szerzemény, amely 1976-ban látta meg a napvilágot. Ez a műfaj nagyon sok alkalommal nyúl már meglévő darabokhoz, ennek a művészeti ágazatnak ugyanis ez az egyik sajátossága. Azt azonban kevesen gondoltuk volna, hogy egy mai előadót olyan zenei alkotások ihletnek meg, amelyeket a ’60-as ’70-es években hallhatott először a közönség. Felmerül azonban a kérdés, hogy ekkora volumenű dalok feldolgozása vagy átdolgozása milyen fogadtatásban részesülhet?


Az már eleve egy sikersztori, hogy egy 18 éves srác, magáénak érzi ezeket a zenéket. Az eredeti előadók biztosan nem gondolták volna, hogy 2024-ben közel 60 évvel a dalok megjelenése után ezek a remekművek még újra életre kelhetnek.


Azt persze nem tudjuk, hogy milyen formában hallhatjuk a dalokat az új albumon, de az eredmény biztosan kiváló lesz. A régi szerzők nem minden esetben hagyták jóvá a feldolgozást a szövegkörnyezet miatt, 1-2 dalt, így teljesen át kellet dolgozni, ezek a jogi procedurák nem könnyítik meg a lemez megjelenését, de az már önmagában egy szívszorító jelenség, hogy olyan művészek, akik között 60 év korkülönbség van valahogy megtalálják a közös hangot minden értelemben.

 

Két dolog azonban teljesen biztos. Az egyik, hogy 2024. március 2-án egy fergeteges Pogány Induló koncert lesz az MVM Dome-ban a Parno Graszt, Ekhoe, VZS, Hibrid és Ótvar Pestis közreműködésével és az is, hogy hamarosan megjelenik a legújabb nagylemez tele sikerre ítélt dalokkal, amelyeket megszokhattunk a Pogány Indulótól.

 

Jegyek itt.




 

 Fotók: Pogány Induló hivatalos/Kerekes Balázs

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i