Katalán sztárzenekarral készített közös dalt a Bohemian Betyars

megjelenés:
2024-02-06 15:19:07

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 87

“Vágytunk egy kis ajtónyitogatásra” - katalán sztárzenekarral készített közös dalt a Bohemian Betyars


Bohemian Betyars-dalszövegek itt.

 

Az idén 15 éves Bohemian Betyars teljesen új vizekre evez, és születésnapjukat egy olyan lemezzel ünneplik majd, amin kizárólag különleges és meglepő kollaborációk kapnak helyet. Ennek első előfutára a Fishing on Orfű himnuszaként megjelent Mezítláb volt, amelyet a Platon Karataev csapatával készítettek, most pedig a katalán La Pegatinaval közös megőrülés, a Quatre Grapes lát napvilágot.

 

Az elmúlt tizenöt évben a Bohemian Betyars és a Parno Graszt barátsága kivirágzott. Számtalan közös koncertjük során érett meg a srácokban a gondolat, hogy szélesre tárják a Bohemian-univerzum kapuit, és a hazai, valamint nemzetközi színtérről is új közreműködőket engedjenek be világszerte egyedinek számító világukba. Ahogy a zenekar egyik frontembere, Szűcs Levente fogalmaz:

 

“Vágytunk egy kis további kísérletezésre, ajtónyitogatásra. Nem könnyű, de izgalmas feladat volt négy-öt különböző zenekar világát összekutyulni valami kerekké, sokat tanultunk belőle. Sokkal szabadabb az ember, ha másokkal dolgozik együtt, kevesebb az elvárásokkal kapcsolatos nyomás, és nagyobb a játszótér. Engem személyesen is felszabadított, tovább lendített - mint dalszerző. ”

 

Mindenképpen érdekes kitekintés ez Bohemian Betyars életművében, amelynek első lenyomata a nemrég megjelent Mezítláb című, a Platon Karataevvel közösen készített szerzemény volt, amely egyben az idei Fishing On Orfű fesztiválhimnusza is. Ennek egyébként nem csak hangzása, de története is érdekes: Balla Gergő (Platon Karataev) első dalai között lehetett, amit írt, de valahogy soha nem tett pontot a végére, majd ő maga kereste meg a Bohemian Betyarst a közös munka ötletével. Ahogy a zenekar fogalmaz: “Az egyik leghosszabban íródó dal a zenekar történetében, aminek szintén nagy tanulsága volt az, hogy a dolgoknak néha meg kell járni a maguk hosszú és kacskaringós útját, mire hazatalálnak.”

 

Most pedig egy igazi katalán sztárzenekaros megőrüléssel jelentkeznek a srácok: 

a La Pegatinával dolgoztak együtt, akik a katalán rumbát vegyítik a ska zenével, és mindezt latin ritmusokkal spékelik. Zenéjük tele van élettel és vidámsággal, amit pályafutásuk során több mint 1200 koncerten, világszerte 24 különböző országban mutattak már meg, hatalmas sikerrel.

Az atmoszféra tehát remekül kapcsolódik a Bohemian világához, nem volt tehát más hátra, mint hogy a nyelvi akadályokat leküzdve vegyítsék a két univerzumot. Erről Szűcs Levente a következőképp mesél:

 

“ A La Pegatinával való munkában azt élveztük, hogy ennek a katalán zenekarnak a stílusából fakadóan visszanyúlhattunk a kezdeti ska-punk hangulathoz. Illetve összefűzni a magyar, katalán és spanyol sorokat, hogy koherens dalszövegként hasson - az egy külön élmény volt.”

 

A Bohemian Betyars további különleges kollaborációkat tervez nemzetközi és hazai előadókkal egyaránt, de számos más meglepetéssel készülnek tizenötödik jubileumukra, melyet május 31-én egy igencsak extrának ígérkező koncerttel ünnepelnek meg a Budapest Parkban. 

Saját bevallásuk szerint motiváltabbak, mint valaha, és egészen biztosan új és váratlan élményekkel gazdagodnak majd, hiszen ismét külföldi koncertsorozatra készülnek Spanyolországban, Hollandiában és Kanadában is. A tervek szerint a kollaborációs lemezen túl még idén belefognak új dalok írásába is.


Bohemian Betyars - Quatre Grapes dal itt.




 

Fotók: Bohemian Betyars

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i