Tarány Tamás budapesti koncerttel ünnepli az év hazai slágerét

megjelenés:
2024-02-11 12:59:13

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 80

Egy különleges este február 23-án Budapesten, a BARhole-ban, ahol Tarány Tamás (ének) és Jánosi Szabolcs (gitár) közösen viszik színpadra Tomi legkedveltebb dalait, köztük 2023 legjátszottabb hazai rádiós slágerét, a Most így a jót, valamint Nomad klasszikusokat, köztük a szintén rádió favorit Fordul a szélirányt, és közös új dalaikat.


Tarány Tamás-dalszövegek itt.

 

Tarány Tamás a 2011-es X-Faktorban tűnt fel először, melyben nagyszerű teljesítménnyel egészen a 4. helyig jutott. A zenei tehetségkutató verseny után szerződést kötött a Sony Music kiadóval, ahol megjelent debütáló albuma (Az első X) és két kislemeze, a Túl az érveken és a Gyújts bennem fényt. 2014-ben társaival megalapította a Wannado nevű rockformációt, melynek Borongó című dala a mai napig a Tarány Tamás rajongók egyik nagy kedvence. 2016-ban beszállt a BeatKOHO zenekarba, akikkel a Halott Pénz vendégeként országos turnéra indultak, melynek csúcspontja a szeptemberi Budapest Park koncert volt. 2018-ban megismerkedett Vámos András „NAZ” zeneszerzővel és producerrel, akivel aztán közös munkába kezdtek. 


Az együttműködés gyümölcseként megszületett a Most így a jó című országos sláger, amely a 2023-as év legnagyobb hazai rádiós slágere lett (9 hétig vezette a Magyar Rádiós Top40 slágerlistát és 39 rádió műsorán csendült fel, összesen 8388 alkalommal).

 



„Ebbe a dalba én annak idején beletettem gyakorlatilag mindenemet, tényleg mindent fölraktam egy lapra. Illetve nem csak egymagam, hiszen Vámos András „NAZ” barátommal és szerzőtársammal dolgoztunk rajta. Nem tudom, miért ez lett a legjobb, viszont tudtuk, hogy van benne valami. Gondoltuk, hogy ha már alkottunk valami nagyot, akkor szét is küldjük mindenkinek, és akkor a semmiből egyszer csak született valami nagyon jó.” „Még mindig azt érzem egyébként, hogy annak ellenére, hogy az év rádiós dala lett, nagyon-nagyon sok emberhez nem jutott még el. A mai napig jönnek olyan kommentek, hogy „még csak most hallottam ezt a dalt”, szóval még mindig van hova eljutnia.” – mondta Tamás a dalról a strm.hu-nak adott interjújában.

 

Jelenleg gőzerővel dolgozik Vámosi András NAZ-zal és Jánosi Cicó Szabolccsal a 2024-ben várható új albumán.


Tarány és Jánosi, aki sokaknak a kultikus Bedlam nevű formációból lehet ismerős, illetve a Nomad zenekar alapítójaként, melynek albumain zeneszerzőként, és később szövegíróként és producerként is közreműködött, 2021-ben kezdték el a közös munkát, ennek köszönhetően olyan nagyszerű dalok és produkciók születtek, mint a szintén rádiós kedvenc Fordul a szélirány vagy a Pont elegendő című, már megjelent dalok, a Petőfi Live és Petőfi stúdiókoncert, valamint egy közös buli tavaly az A38-on.


 

Fordul a szélirány Petőfi Live.





Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i