Spoken World Night

megjelenés:
2024-02-11 23:42:17

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 90

A slam poetry, és a sok különböző előadó-művészeti szcéna mára kitermelt annyi önálló spoken word előadót Magyarországon, egyúttal megteremtette a maga közönségét is, hogy a műfaj alkalmassá vált az exkluzív formációk, produkciók koncertszerű megjelenésére.


A Spoken Word Night-est főszereplői


Kemény Zsófi, költő, író, forgatókönyvíró, slammer és rapper, Süveg Márk Saiid, aki az egyik legismertebb hiphop előadóként mellesleg kétszeres országos bajnok slammer és a Slam Poetry Budapest Klubok rendszeres házigazdája, Simon Márton költő, író és műfordító, a magyarországi slam poetry élet egyik legismertebb képviselője, és Horváth Kristóf – Színész Bob, színész, előadó, országos bajnok slammer, A Tudás 6alom alkotócsoport és kampány alapítója. Ez alkalommal eddig még sosem látott felállásban és műsorral lépnek színpadra, zenész vendégeik Weil András (Ethnofil, Odd Id, Kistehén, Ivan & The Parazol, The Qualitons) és Boros Levente (Amoeba, The Qualitons, Speiz Boiz, Mabon Dawud Republic, iamyank Live Ensemble) közreműködésével.


A spoken world

 

A spoken word műfaja egy ősi szóbeli hagyomány 20. század végén megjelenő folytatására utal, amely a szöveg, a vers és az előadó esztétikai minőségére összpontosít. Olyan összefoglaló kifejezés, amely minden hangosan előadott költészetet magába foglal, beleértve a versolvasásokat, a slam poetryt, a jazz és performance költészetet, a hiphop és a rap műfajait, vagy akár prózai monológokat. A műfaj eredete egészen az írott kultúra megjelenése előtti időkig nyúlik vissza, de ezen a néven valamikor az 1960-as évekbeli beat generáció költői, és az ekkor szárba szökkenő polgárjogi mozgalmak idején kerül be a művészeti köztudatba.


Fotó: Magyar Zene Háza

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i