Megjelent az új FIÚK videóklip

megjelenés:
2024-02-15 08:37:15

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 95

“Paralízis című dalunk arról az alvás és ébrenlét közötti állapotról szól, ami teljesen az ágyhoz szíjazza az ember testét, miközben a lelke próbál segítségért kiáltani.” 

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár - sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja. A csapat frontembere, Bíró Bence életét gyerekkora óta nehezíti meg az alvásparalízis - a felkavaró jelenséget zenévé is gyúrták, számukra nem jellemző módon: monotonitást kihasználó, feszültségkeltő track lett munkájuk gyümölcse.

 

https://lnk.to/paralizis 

 

ZENE: 

A dal első ötletmorzsája egy demón alapult, amelyet Schmrk és Bence készítettek 2023-ban. Később a Fiúk-beli zenésztársakkal egy új formát kreálva megszületett a már megjelent verzió, amely a tagok szerint zeneileg tökéletesen leköveti a szóban forgó szorongást. 

 

“A végén egy hatalmas fináléval, ami úgy hat, mint amikor először jutsz levegőhöz egy rémálom után.”

 

SZÖVEG:


A dal teljes szövege itt.


“A szöveget úgy közelítettem meg, mintha saját magamhoz beszélnék, mintha én lennék önmagam démona - ez a párbeszéd adja az alappillérét a történetnek.” - mondta a  dalszöveget is jegyző Bíró Bence.

Olyan, számára félelmetes  képekben jelenik meg a szorongás, mint például: 

 

Én valóságos vagyok?

Kell szeretnem Istent?

Léteznek kötelékek?

Ragaszkodnom kell az otthonomhoz?

 

“Azért is fontos ez a dal, mert az érintett félelmek/témák a márciusban megjelenő “Szobák felett” című nagylemez gyökereit is adják. Igyekeztünk olyan zeneiséggel és helyenként hummorral tálalni, ami reméljük már pár ember fejében azt jelenti, hogy: Fiúk.”

 

A fiúbanda áprilisban lemezbemutató turnéra indul, amelynek fináléjára a budapesti Akvárium Klub NagyHalljában kerül sor.



 

KLIP:


Utoljára szűk másfél éve, jelentetett meg a banda klipet, a megfelelő  stáb kiválasztás komoly fejtörést okozott számukra. Őszi alkotótáboruk során Levente, a zenekar gitáros fiúja dobta be Cancel - Disappointed című klipjét eszmecserére. Azonnal megnyerte őket, pont effajta kreativitást kerestek, így azonnal megkeresték a rendezőt, aki nem más, mint maga Cancel, Ujvári Gyula “Kenny” volt. A kezdetektől gördülékenyen ment a közös munka, ugyanis Kenny is többször átélte az alvásparalízist.

 

“A klipben az álmodót nézhetjük végig, abban a lidércnyomásban, amit  saját magának teremt. Újabb és újabb karakterek bújnak elő, ijesztőbbnél ijesztőbb aurával, akik a végén az életére törnek. Ezek a karakterek a főhős félelmeit jelképezik, és ami a legfontosabb: saját magát!”


A forgatás a Kőbányai Kortárs Kultúr Központban zajlott. https://www.facebook.com/4kbudapest


“ÓRIÁSI KÖSZÖNET A STÁBNAK AZ EDDIGI LEGJOBB FORGATÁSI ÉLMÉNYÉRT!” 

 

rendezte: Fekete Gyula

edit: Ujvári Gyula “Kenny”

operatőr: Szolykó Dávid



 

FIÚK online felületek:

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/18sTF3DgwshbIZU9vdghG7?si=-6YgLLtAR_2o_8rMJrcpVw

YouTube: https://www.youtube.com/c/Fi%C3%BAkTv/featured 

Instagram: https://www.instagram.com/fiukzenekar/ 

Facebook: https://www.facebook.com/fiukhivatalos 

TikTok: https://www.tiktok.com/@fiukzenekar 

 

Fotók: Fiúk

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i