Első nagylemez elkészítésében segíti a fiatal zenészeket a Petőfi Kulturális Ügynökség programja

megjelenés:
2024-02-18 12:53:06

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 56

Február 29-ig lehet jelentkezni a Petőfi Nagylemez Programra

 

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) által elindított Petőfi Nagylemez Program célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akik segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni.


A nyertesek munkáját mentorként a hazai könnyűzenei élet legfoglalkoztatottabb szakemberei segítik majd. A felhívásra február 29-ig várják a jelentkezőket.

 

A Petőfi Nagylemez Programot az első két sikeres éve után – összesen több mint 1000 zenei produkció jelentkezett – harmadszor hirdeti meg a PKÜ. A program nyertesei Magyarország legjobb zenei producereivel dolgozhatnak együtt, hogy létrehozzák első nagylemezeiket. 


A kiválasztott előadók egy éven keresztül kapnak koncentrált, teljes körű szakmai támogatást a mentoroktól, akik segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is. 

 

Az előadók és zenei formációk célzottan tudnak a számukra legmegfelelő producerhez jelentkezni, akivel – kiválasztásuk esetén – elkészíthetik LP-jüket. A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozza a programba jelentkezők által beküldött hangfelvételeket, és a 20 legtöbb pontszámot kapott zenei formáció kap személyre szabott ütemtervet, hogy elkészíthessék a minimum 10 számos, legalább 35 perces nagylemezüket. 

 

A program kiváló lehetőség azoknak az előadóknak, akiknek még nincs meg a kapcsolati tőkéjük, nem ismerik a megfelelő szakembereket, viszont már vannak demóik, van víziójuk és elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének bemutatkozni a hazai zeneiparban. 

 

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei


Tembo, Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Vári Gábor, Somogyvári Dániel, Kozma Kata, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, valamint Simon István.

 

 

Jelentkezni ezen a linken lehet.

 

Fotó: illusztráció/Freepik

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i