Palo Canto: hipnotikus indietronica live session a naplementében

megjelenés:
2024-02-29 13:48:16

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 66

A Palo Canto, multikulturális elemekből építkező organikus techno formáció és producer duó: Tóth Bertalan (Cloud 9+)  és Kedves Péter (Belau) új projektje egyszerre célozza meg hallgatói magasabb énjükhöz való spirituális közeledését és belső tisztulását - mintha csak a szent palo santo fa füstjét lélegeznék be lüktető beatek formájában.


Palo Canto-profil és dalszövegek itt.


A duó atmoszférájában sok minden elfér a hipnotikus gitár riffektől, melengető textúráktól kezdve a sámáni kántáláson keresztül egészen a pulzáló ritmikusságig - azzal a nem titkolt szándékkal, hogy zenéje segítségével minden hallgató libabőrt kapjon a pillanattal való eksztatikus kapcsolódástól és transzcendentális élménytől. 

 





A friss formáció novemberben debütált ’West Wind’ című dalukkal, és a hozzátartozó sivatagi helyszínen forgatott, metamorfózis-szerű, pulzáló koreográfiájú táncos klippel. A Palo Canto első megjelenését nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a lassan 200.000 streamnél járó dalt.

 

„Nyár végén készítettük első live session videónkat, összeszedtünk néhány hangszert és kütyüt, kivittük a természetbe, amely egy igazi spirituális élmény volt számunkra, alig várjuk, hogy hasonló impulzus érjen minket, így hamarosan elkezdjük összerakni a koncertműsorunk, mert szerencsére több kedves megkeresést is kaptunk. A fő prioritás emellett pedig az első lemezünk befejezése” - mesélte a friss formáció a vadonatúj megjelenésről és tervekről.




 

Frissen megjelent, naplementébe nyúló live sessionjében két korábbi single-je mellett egy új tracket is villantott az organikus indietronica duó, amely által picit betekintést nyerhetünk, hogy milyen lesz élőben a Palo Canto. 


A Theta Waves nevet kapott instrumentális szám morajlást idéző hangokból építi fel jellegzetes analóg hangzásvilágát, amiből egy fokozatosan menetelő, hipnotikus szintetizátor arpeggio bomlik ki.


A dalt ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel ) masterelte. A formáció jelenleg első lemezén dolgozik, márciusban pedig ismét egy új dallal tér vissza.





Fotók: Palo Canto


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i