A Dal 2024 - Átdolgozásokkal jönnek az elődöntők

megjelenés:
2024-03-07 12:22:02

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 143

Kialakult Magyarország egyetlen dalversenyének elődöntős mezőnye. A húsz versenydal két adásban mutatkozik be, a produkciók az eredetitől eltérő műfajban térnek vissza.


A közmédia showműsorában a ballada, a blues, a folk, a dzsessz, a népzene, a punk, a rock, a rockabilly, a szving, valamint a világzene is képviselteti magát.


A Dal 2024 múlt szombati negyedik válogatójából a Roy Galeri Kiáltás című dala, a Junkiestól a Királyi többes, a Quack Sosem elég című produkciója, Juhos Zsófi & Patocska Olivér Ma szerettem beléd című duettje, valamint a Fluidia előadásában a Miről szól ez a dal? csatlakozott az elődöntős mezőnyhöz.


A versenyben maradt húsz dal az eredetitől merőben eltérő hangzásban mutatkozik be az élő show-ban. A válogatóból továbbjutott előadókat a daluk átdolgozásában a hazai könnyűzene ismert és elismert zenészei segítik.


A március 9-i első elődöntőben Bradics Jácint Miért félnék álmodni című dala rockként, a Here We Are Együtt egyedül című produkciója balladaként, a Jazztelen Kezeket fel című dala folk változatban hangzik el. A Junkies Királyi többes című produkciója szving, Kocsis Tibor Egy életen át című dala rockabilly stílusban tér vissza. László Evelin Legényes című dala rockköntösben, a Liana A háztetők felett című produkciója bluesként, a Magidom Esendő halandó című dala világzeneként bizonyíthat. A Quack Sosem elég című dala punk verzióban, a Sugarloaf Nászindulója népzeneként versenyez a döntőbe jutásért.


Az első és a második elődöntőből öt-öt produkció folytathatja a versenyt: a zsűripontszámok alapján négy, a közönségszavazatokkal egy dal juthat tovább. A döntőben a versenydalok a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében hangoznak el.


A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója lemezkészítési lehetőséget nyer a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.


Extra tartalmakért érdemes követni A Dal Facebook- és Instagram-oldalát, hivatalos YouTube-csatornáját, adal.hu-t, valamint a műsor két házigazdája, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre közösségi felületét.


A Dal 2024 első elődöntője szombaton 19 óra 35 perctől látható a Dunán, ismétlés vasárnap a Duna World csatornán 10 óra 30 perctól.

 

Fotó: A Dal, hirado.hu

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i