Lemezpremier a Drága örökösök színészétől

megjelenés:
2024-03-08 14:10:27

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 68

Fülbemászó dallamok és ismert közreműködők teszik emlékezetessé Haagen Imre első nagylemezét.


Haagen Imrét legtöbben színészi karrierje miatt ismerik, pedig pályafutását 30 évvel ezelőtt énekesként kezdte. Az elmúlt időszakban újra előtérbe került életében a zene, aminek lenyomata egy 12 dalos kiváló popalbum, a Fények és árnyék lett.


A lemez dalainak szövege itt.



Imrét a legtöbben a Drága örökösök című sorozat Horváth Attilájaként ismerték meg, és a mai napig rácsodálkoznak az emberek, ha énekelni látják, pedig 30 évvel ezelőtt leginkább énekesként találkozhattak vele országszerte különböző színpadokon és tévéműsorokban. Az, hogy a színészkedés felé fordult nem kifejezetten tudatos döntés volt, pusztán kihasználta a lehetőségeket, amiket az élet felkínált számára.

A Fények és árnyék című album elkészítése hosszabb folyamat volt, ám Imre számára sosem volt kérdés, hogy zenei ötleteit valamilyen formában a nagyközönség elé tárja-e. A korong létrejötte mögött egy erős belső motiváció és kötelességérzet húzódik meg, az ezzel kapcsolatos gondolatait így foglalta össze:


„Muszáj volt megcsinálnom! Bizonyos értelemben hiszek a jó Istenben, de nem kaptam vallásos nevelést, vagy ilyesmi. Az ember viszont nem poénból kap bármiféle tehetséget vagy készséget. Úgy érzem, hogyha már kaptam egyfajta ajándékot, akkor kutya kötelességem végigcsinálni. Szoktam is mondani, hogy a tehetség, az ugyanakkora átok, mint amekkora áldás. Ha nem párosul sikerrel, akkor előbb-utóbb befordulsz. Úgy érzed, hogy akkor minek kaptam?!”





Az albumkészítésben rengeteg segítséget kapott barátaitól Máthé “Zebi” Lacitól, Kollár Tomitól és Bencsik Imitől, akiknek támogatására emberileg és szakmailag is számíthatott. A dalok elkészítésében Reményi László kiemelt szerepet játszott, hiszen legtöbb ötletét ő hangszerelte és játszotta fel, amire Imre így emlékszik vissza:

„Gyakorlatilag szinte azonnal eltalálta. A Fények és árnyéknál is megosztottam, hogy miben gondolkodom és néhány nap múlva jött a tökéletes végeredmény. Az a fickó egy zseni!”


A Fények és árnyék című lemezen több közreműködő is szerepel, például a Bon-Bon együttesből ismert Szolnoki Péter, aki többek között a beharangozó videoklipes számban, a Stexben is részt vett. A Drága örökösök színésznőjével, Fekete Lindával is készült egy duett a címadó dalhoz, Schmidt Barbara hangja pedig a Piszkos táncban csendül fel.


Haagen Imre tervei között szerepel egy őszi lemezbemutató koncert, illetve több klip is készül majd az elkövetkezendő hónapok folyamán. A Fények és árnyékhoz mindenképpen szeretne egy klipet készíteni Lindával, emellett két izgalmas koncepció van még a fejében a Piszkos tánchoz és a Tavasz végénhez.


A Fények és árnyék elsődleges célja, hogy Imre megmutathassa és kifejezhesse önmagát a zenében. A dalok mögött személyes történetek és belső vívódások rejlenek, amelyekkel a hallgatók könnyen azonosulhatnak és megértésre találhatnak. Imre reméli, hogy az album segítségével nagyobb figyelmet kap majd zenei karrierje, és még szélesebb közönséghez juttathatja el érzelmekkel telített szerzeményeit.

 

Fotók: Haagen Imre hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i