Mészáros Tamás színész, énekes vadonatúj dala és videoklipje

megjelenés:
2024-03-19 14:15:43

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 73

Március 15-én „HAZÁNK” címmel jelent meg Mészáros Tamás színész, énekes vadonatúj dala és videoklipje. A szerzemény szülőföldünkről, hazánkról és gyökereinkről, múltunkról, de jövőnkről is szól.


Dalszöveg itt.


–Az új dal nagyon szerencsés csillagzat alatt született. Mindössze egy éjszaka alatt íródott a szövege, amelyet Karacs Miklósnak köszönhetek. Rendkívül pontosan és átérezve írta le az én gondolataim alapján mindazt, amit tavaly a telefonos beszélgetésünk alkalmával meséltem neki.


Felvidéki származású vagyok, tehát volt miről beszélgetnünk. Ahhoz, hogy tudjuk kik vagyunk, hogy honnan érkezünk, mi a jövőnk, mindenképpen kell ismernünk a múltunkat is. Gyökér nélkül nem lehet szárba szökkenni.
Miután elkészült a dalszöveg, azonnal küldtem Pécsváradi Zoltán zeneszerző barátomnak, akivel már több, mint tíz éve építjük a szóló karrierem. Pontosan tudja, hogy ki vagyok, mit szeretnék kifejezni, mert ismeri a lelkemet. Azt hiszem rendkívüli dal született, amelyet magas színvonalon hangszerelt meg. Bíró László gitárjátékát is ki kell emelnem. A dal nem pátoszos, nem bírál, csak bemutat, elmesél. Populáris, de nagyívű zenei köntösben. Természetesen a sorok között olvasnunk kell.
-A videoklipet Demko Gergővel -aki szintén felvidéki- és csapatával készítettük. Nagyon szép anyag született, amely hűen illeszkedik a dalhoz. Külön öröm számomra, hogy a klipben szerepet vállalt Makrai Pál, aki több, mint ötven éve pályán van. Mondhatjuk róla, hogy igazi rocklegenda, színész, előadóművész, énekes, s mindezek ellenére alázatos ember. Továbbá Kárai Boriska táncművész is felbukkan a videóban, akit most legtöbbször Csík Jánossal (Mezzo) láthat a nagyérdemű.
Ezt a számomra talán legfontosabb, legkülönlegesebb dalt teljes szívemből ajánlom az idősebb, de a fiatalabb generáció figyelmébe egyaránt.

 

Fotók: Mészáros Tamás

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i