Horváth Boldi sokakat meglepett: régóta dédelgetett álmát sztárokkal váltotta valóra

megjelenés:
2024-03-19 14:50:35

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 97

„Meggyőződésem, hogy van valami, amiért érdemes távolabbra tekintenünk annál, amit itt és most látunk”

 


Horváth Boldi egy olyan oldalát mutatja meg, amit eddig azok ismerhettek csak, akik közel álltak hozzá.


Kelemen Kabátban-dalszövegek itt. 

A Kelemen Kabátban énekese hosszú ideje dédelgeti magában azt a zenei projektet, amit most ismert hazai énekesekkel és szerzőtársakkal megvalósított Hegyeken túl címmel. Akik a Kelemen Kabátban dalait szeretik és ismerik, minden bizonnyal meglepődnek most azon, hogy Boldi gospel dalokat dolgozott fel.


- A gospel zenei projekt ötlete az egyik volt a millió zenei ötletem közül amik a fejemben vannak – mondta Boldi. -  


Bár a személyem a legkevésbé fontos ebben a dologban, aki közelebbről ismer tudja, hogy hívő ember vagyok és ebből fakadóan régóta foglalkoztatott az ilyen zene, illetve a gospel és a popzene kapcsolata. Mindenképpen egy olyan lemezt álmodtam meg, amely önmagában is hordoz popkulturális értékeket és nem kizárólag a vallási üzenetre építkezik. 


A dalokkal senkit nem akarunk megtéríteni, csupán ösztönösen, a szívemből fakadt az a vágy, ami ezt az új projektet életre hívta.

 

A lemezen hét szerzemény kap helyet, melyek havonta jelennek meg és hazai megkérdőjelezhetetlen tehetségek hangja kelt életre: Oláh Gergőt Kollányi Zsuzsi követte, de még hallhatjuk majd többek között Pély Barnát vagy Pajor Tamást is.


Zsuzsival a Szeretetdal lett a közös projektjük, amelyről a népszerű énekesnő úgy érezte, szinte sorsszerű volt, hogy Boldi pont most kereste meg.


- Talán nem véletlen véletlen, hogy két-három nappal Boldi hívása előtt pont arra gondoltam, hogy szeretnék végre újra elmenni misére – mesélte Zsuzsi. – Több dalt is megmutatott nekem és nem volt kérdés számomra, hogy ezt választom. Ebben benne van az élet szépsége és nehézsége, valamint az az üzenet, hogy mindenki egyenlően fontos, senki nem jelentéktelen.


Hallgasd meg itt.


 

Boldi most a háttérben maradt, és inkább szerzőként és producerként vett részt a projektben, amelyben többen is társai voltak:


- A lemez egyik producere és szerzőtársam Závodi Marci, akivel régóta követjük egymás munkásságát és tudtam róla, hogy a fekete zenei - gospel gyökerek közel állnak a zenei gondolkozásához. A másik  producer a testvérem Horváth Gáspár, akivel félszavakból is értjük egymást és a néha kicsit ösztönös szerzeményeket professzionális szintre hozta a hangszerelés, keverés és mestering által – tette hozzá Boldi, aki azt is elárulta, mire utal az album címe.


- A Hegyeken túl elnevezés számomra azt szimbolizálja, hogy amikor kirándulunk, megmászunk egy hegyet, az motivál bennünket, hogy találhatunk valamit, megláthatunk olyasmit, ami eddig rejtve volt előlünk. Meggyőződésem, hogy van valami, amiért érdemes távolabbra tekintenünk annál, amit itt és most látunk: van valami a hegyeken túl


– mondta.


Oláh Gergő az Ami adható című dalt énekelte: elmondta, hogy 8 éves kora óta jár templomba a szüleivel és 17 évesen döntött úgy, hogy Isten kezébe teszi az életét.

- Isten nélkül minden összedől, csak az igaz keresztény életben hiszek – árulta el. – A világ tele van hazugsággal, az emberek egymásnak és saját maguknak is hazudnak, de én csak őszintén tudom a mindennapjaimat elképzelni, még akkor is, ha ez a nehezebb út.- Meglepődtem, amikor Boldi megkeresett, mert bár a médiából őt és a Kelemen Kabátban-t ismerem, de előtte személyesen nem találkoztunk – mondta Oláh Gergő. – Több szerzeményt megmutatott a lemezről, és én azonnal úgy éreztem, hogy ez az én dalom. Elszomorodtam, amikor Boldi mondta, hogy ezt másnak adta már, de végül felhívott és azt mondta, mégis az enyém lehet. Ennek nagyon örültem, mert azonnal megfogott és tudom, hogy a megérzéseim soha nem csapnak be. Az életem minden döntésére igaz, hogy figyelem a lelkemet mit érzek igazán, és ha egy kis rossz érzésem is van valamivel vagy valakivel kapcsolatban, a lelkem nem mond rá igent, akkor arra nemet mondok, még akkor is, ha sok pénzt tudnék vele keresni vagy még híresebb lehetnék. Ez ugyanis azt jelenti számomra, hogy nem Istentől való és nekem nincs dolgom vele – mondta Gergő.

 

 

Fotók: Kelemen Kabátban

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i