Dua Lipa felfedte: jön az új korong a radikális optimizmus jegyében

megjelenés:
2024-03-23 09:46:53

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 47

A pop koronázatlan királynője, Dua Lipa kész a Future Nostalgia-t leváltani a trónról, ugyanis érkezőben a harmadik nagylemez ’Radical Optimism’ címmel. Az album május 3-án jelenik meg, és 11 dalt tartalmaz, köztük van a ’Houdini’ és a nemrégiben megjelent single, a ’Training Season’ is.

 



A Dua önfelfedezése által ihletett Radical Optimism egy olyan anyag, amelyben értelmet nyer a tiszta öröm és boldogság megélése azokban a helyzetekben is, amelyeket korábban lehetetlennek tűnt elfogadnunk. A nehéz búcsúink és sebezhető kezdeteink, amelyek korábban azzal fenyegetőztek, hogy összetörik a lelkünket, mérföldkövekké válnak, amint az optimizmust választjuk, és méltósággal haladunk át a káoszon.

 

Az énekesnő szülővárosa, London energiájával átitatott albumban testet ölt a 90-es évek britpopjának nyers, őszinte, magabiztos és szabad mivolta. A Radical Optimism álomszerű popvilágba repíti hallgatóját, amely csakúgy dúskál majd a zeneiségben: szövegileg kíméletlen, hangzása felszabadító.

 

„Pár évvel ezelőtt egy barátom megismertetett a radikális optimizmus kifejezéssel. Ez egy olyan fogalom, ami visszhangra talált bennem, és egyre kíváncsibb lettem, ahogy elkezdtem játszani vele, és beemelni az életembe” – mesélte Dua. „Megdöbbentett – az ötlet, hogy kecsesen is keresztülmehetsz a káoszon, és az érzés, hogy bármilyen vihart átvészelhetsz. Ezzel egy időben azon kaptam magam, hogy teljesen beleástam magam a pszichedélia, a trip hop és a britpop zenetörténetébe. Ez a korszak mindig is annyira magabiztosan optimistának tűnt számomra, és ez a típusú őszinteség és hozzáállás egy olyan érzés, amit belevittem a stúdiófelvételekbe.”

 

Az új projekt során a szupersztár olyan fő munkatárssakkal dolgozott együtt, mint Caroline Ailinnal („New Rules” társszerzője), Danny L. Harle-lal (Skrillex, PinkPantheress és Charli XCX társszerzője), Tobias Jesso Jr.-ral (Adele, Harry Styles és Miley Cyrus társszerzője is) és Kevin Parkerrel (azaz a Tame Impala alapítójával).

 

A hónap elején Dua a „Training Season” előadásával nyitotta meg a BRIT Awards díjátadót, majd átvette a 7. BRIT-díjat a legjobb popelőadás kategóriában. Idén megnyitotta a GRAMMY-díjátadót is, ahol a „Training Season”, a „Dance The Night” és a „Houdini” egyvelegét adta elő.

 

 

Dua a közelmúltban lett az első női előadó, akinek négy dala egyenként több mint kétmilliárd streamet ért el a Spotify-on ("One Kiss", "Don't Start Now", "New Rules" és "Levitating").


 


 

Íme a Radical Optimism dallistája:


 

1.         End Of An Era

 

2.         Houdini

 

3.         Training Season

 

4.         These Walls

 

5.         Whatcha Doing

 

6.         French Exit

 

7.         Illusion

 

8.         Falling Forever

 

9.         Anything For Love

 

10.       Maria

 

11.       Happy For You



Fotók: Dua Lipa

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i