Megjelent Shakira 12. stúdióalbuma, a Las Mujeres Ya No Lloran

megjelenés:
2024-03-29 13:36:24

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 39

“Élénk és sebezhető érzelmi keverék a pop, az EDM, a rap, a reggaeton és a balladák között ugrálva" The Times

 

A GRAMMY® és Latin GRAMMY® díj nyertes művész, Shakira megjelentette nagyon várt 12. stúdió albumát Las Mujeres Ya No Lloran (A nők nem sírnak többé) címmel.

 

Shakira-dalszövegek itt.

 

A Las Mujeres Ya No Lloran Shakira első albuma 7 év után és káprázatos bizonyítéka kitartásának és erejének, valamint a zene erejének, amellyel a legnagyobb megpróbáltatásokat is értékes pillanatokká tudja változtatni.

 

A lemez 16 számot, 8 új dalt, egy új remixet és 7 korábban kiadott nagy sikerű kislemezt tartalmaz, köztük a „Music Sessions Vol. 53” Bizarrap, a „TQG” Karol G, a „Monotonía” Ozuna, a „Te Felicito” Rauw Alejandro és a „Copa Vacía” Manuel Turizo közreműködésével. A 7 korábban kiadott számot már összesen 3,7 milliárdszor játszották le a Spotify-on.

 

Az album megjelenésével párhuzamosan Shakira bemutatta a fantázia világban játszódó klipjét fülbemászó új popszámához, a „⁠Puntería”-hoz Cardi B közreműködésével. Shakira a New York Times-nak ezt mondta: „Elküldtem [Cardinak] a dalt, és ő azonnal rábólintott. Valójában óriási öröm volt vele dolgozni. Annyira kreatívnak és szellemesnek, közvetlennek és kéretlenül őszintének találom.”

 

A videó, amelyben az Emily in Paris sztárja, Lucien Laviscount is látható vendégszerepben, ITT érhető el.

  

A brit Times újságnak adott exkluzív címlapsztorijában Shakira így nyilatkozott az albumról: "[Ez] egy átalakulása a fájdalomnak kreativitássá, a frusztrációnak produktivitássá, a haragnak szenvedéllyé, a sebezhetőségnek kitartássá. Túl sok darabja omlott össze az életemnek a szemem láttára, és valahogy újra kellett építenem magam, felvettem a csontokat a padlóról és összeraktam őket. És a ragasztó, ami mindent egyben tartott, a zene volt."

 

Shakira azt is elmondta a Timesnak, hogy a „⁠Puntería” videó egy olyan bolygón játszódik, ahol a nők amazonokként uralkodnak, akik Artemisz lányai. Levadászom [Lucient], kinőnek a lábai, és emberré válik. A klip nagyon nőies és gyönyörű, egy nagyon érdekes történettel, amely a nők szerepvállalásának analógiája."

 

Shakira már most is a történelem legsikeresebb női latin előadója, több évtizedes úttörő és slágert slágerre halmozó pályájával, de az elmúlt egy évben tovább erősítette legendás státuszát legújabb kiadványainak elképesztő sikerei miatt. Sikere kétségtelenül folytatódik új albuma megjelenésével is, mivel kitartása, sebezhetősége, magabiztossága és szenvedélye egyaránt rávilágít személyes kihívásaira és győzelmeire.
 

Las Mujeres Ya No Lloran dallista

 

1.⁠ ⁠Puntería x Cardi B

 

2.⁠ ⁠La Fuerte x Bizarrap

 

3.⁠ ⁠Tiempo Sin Verte

 

4.⁠ ⁠Cohete x Rauw Alejandro

 

5.⁠ ⁠(Entre Paréntesis) x Grupo Frontera

 

6.⁠ ⁠Cómo Dónde y Cuándo

 

7.⁠ ⁠Nassau

 

8.⁠ ⁠Última

 

9.⁠ ⁠Te Felicito x Rauw Alejandro

 

10.⁠ ⁠Monotonía x Ozuna

 

11.⁠ ⁠Bzrp Music Sessions, Vol. 53

 

12.⁠ ⁠TQG x Karol G

 

13.⁠ ⁠Acróstico x Milan + Sasha

 

14.⁠ ⁠Copa Vacía x Manuel Turizo

 

15.⁠ ⁠El Jefe x Fuerza Regida

 

16.⁠ ⁠Bzrp Music Sessions, Vol. 53 (Remix Tiësto)

 

17. Punteria (Vinyl Version)

 

Shakiraról

 

Shakira kolumbiai énekes-dalszerző, többszörös GRAMMY®-díjas előadó. Több mint 95 millió lemezt adott el világszerte, és számos díjat nyert, köztük három GRAMMY®-t, tizenkét Latin GRAMMY®-t, valamint többszörös World Music Awards, American Music Awards és Billboard Music Awards díjat, hogy csak néhányat említsünk.

 

Ő a legtöbbet nézett női előadó, és minden idők 5 legnézettebb előadója közé tartozik a YouTube-on több mint 20 milliárd összesített megtekintésével, valamint minden idők legtöbbet streamelt női latin előadója a Spotifyon.


Shakira utolsó albuma, az „El Dorado” az iTunes-on 37 országban az 1. helyen végzett, a 2017-es Latin GRAMMY® Awards Legjobb Vokális Pop Albuma díjat, a 2018-as GRAMMY® Awards-on pedig a Legjobb Latin Pop Album díjat nyerte el. Több mint 10 milliárd streamelésével minden idők egyik legtöbbet streamelt női albuma.
 

Tavaly a „SHAKIRA || A BZRP Music Sessions #53” 24 óra alatt történelmet írt a Spotifyon több mint 14 millió streammel és a YouTube-on több mint 52 millió megtekintéssel. A dal a 9. helyen debütált a Billboard Hot 100-on, és egy újabb történelmi pillanat Shakira számára, hiszen ő az első szóló énekesnő, aki spanyol nyelven rögzített dallal a top 10-be jutott. Ez egyben az egy nap alatt a legtöbb streamet generáló spanyol nyelvű dal is a Spotify történetében.

 

Szeptemberben Shakira megkapta az MTV Michael Jackson Video Vanguard Award díjat az MTV Video Music Awards-on, és díja tiszteletére lélegzetelállító előadást mutatott be legnagyobb slágereiből.


Fotók: Shakira

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i