A Freakin’ Disco az A38 Hajón ünnepli a nemzetközi díj-jelölést

megjelenés:
2024-03-29 16:27:16

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 105


 

A Freakin’ Disco felkerült a HEMI Music Awards és mentorprogram shortlistjére, vagyis a kilenc döntős zenekar közé. A nagyszerű hírt a zenekar április 25-én az A38 Hajón ünnepli egyetlen tavaszi, budapesti koncertjével, melyen a brit Henge lesz a vendégük.

 

A Freakin’ Disco-t év elején választotta be nemzetközi zsűri a HEMI idei díj- és mentorprogramjának első körös jelöltjei közé, majd szerdán jelentette be a szervezet, hogy a zenekar a kilenc döntős közé is bekerült. A HEMI a közép- és délkelet-európai zenekarok felkarolását célul kitűző európai program. A Freakin’ Discon kívül egy-egy cseh, lengyel, észt, román, szlovén, szerb, észak-macedón és görög zenekar került még a legjobbak közé.


Freakin’ Disco-dalszövegek itt.

 

A döntős zenekarok személyre szabott mentorprogramban vesznek részt és koncertmeghívásokat kapnak a programhoz köthető külföldi partnerektől. Ezzel bővülhet a négyes már egyébként is sűrű naptára. A koncertjeik között egyre több külföldi fellépés van, az idén már biztosan fellépnek a United Islands of Prague, az Athens Music Week, a Liverpool Sound City, a lengyel Wianki, a horvát Bear Stone és az osztrák Alles Gute fesztiválokon.

 

Youtube

 

A HOTS (a magyar zenei exportiroda) által is támogatott zenekar izgatottan várja a külföldi fellépéseket és az A38 Hajós koncertet, amiről így nyilatkoztak:

 

„Annyi izgalmas dolog történik mostanában a zenekarral, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Egyik héten meghívnak Liverpoolba, a következőn meg Athénba, Prágába, Krakkóba, aztán kiderül, hogy bekerültünk a HEMI döntőjébe.


Popzenekarokkal vagyunk egy playlisten, mainstream előadok mellett kapunk támogatást. Ez mind óriási megtiszteltetés, nagy lehetőség és felelősség is. Ezek mellett továbbra is törekszünk arra, hogy kompromisszumok nélkül alkossunk, kísérletezzünk és maximális igényességgel dolgozzunk a zenekaron. – mondja Csizmás András. 

„Persze nem könnyű mindig összeegyeztetni a dolgokat. Családjaink vannak és mindenkinek vannak más projektjei, munkái, de ezek a lehetőségek erőt adnak nekünk. Kell a lendület, hogy újra és újra megtaláljuk magunkat és egymást, zeneileg és emberileg is. Ezen vagyunk 10 éve és ennek az egyik kézzelfogható eredménye a TOTEM című legutóbbi lemezünk és az a sok baromi király koncert, amit a szuper közönségünkkel átélhettünk. Sokszor mondták már nekünk, hogy ezt a zenét külföldön is meg kellene mutatni. Hát most elindulunk! Nagyom várjuk!” – egészíti ki Szabó Sipos Ágoston dobos.

 

A Freakin’ Disco-t idehaza legközelebb Szegeden és az A38 Hajón láthatjátok.

A38 Hajó event: https://www.facebook.com/events/2240473169491113/

Grand Café, Szeged event: https://www.facebook.com/events/7230555103695707/

 

 

Fotók: Freakin’ Disco

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i