„Megmentettem magamat, hát itt az idő másokat is” – Megjelent Azahriah új dala

megjelenés:
2024-04-02 08:01:44

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 123

Az viszont – bár április elseje van – nem tréfa, hogy a hozzá tartozó klip máris a felkapottak között van YouTube-on, pedig a magyar lakosság jelentős hányada még valószínűleg csak ébredezik a négynapos ünnepen.


Azahriah-dalszövegek itt.

 

A cipoe című dal címe az ország egyik ikonikus graffitisének nevét idézi, aki kizárólag ezt az (egyébként így, a leírás szerint is ejtendő) szót fújja a falakra országszerte. Az angol-magyar szöveg a jelenlegi közállapotokra utalva meglehetősen komor: a talmi gazdagság és legmélyebb kilátástalanság teljes spektrumát érinti. A klipben orwelli utalásoktól a magyar néphagyományok kiüresedésén át a lakótelepi mindennapokig számos téma előkerül.

 

A dal második fele oldschool boom bap hip-hopot idéz, s a klip is fekete-fehérre vált – ahogyan napjainkban, úgy a videóban is nehéz eldönteni, hogy a múltat, a jelent, vagy egy disztópikus jövő képeit látjuk pörögni.

 

„Így ha berekedne a hangom, és nem hallaná meg a nép, akkor sincs nagy baj, mer’ amit akartam, azt rég elmondtam már” – énekli Azahriah.

 

A rendkívül zaklatott videoklipet Vitó Zsombor rendezte.

Fotó: Azahriah

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i